Kallaveden Kierros

Tiimimme on saanut nauttia aurinkoisesta kesäsäästä koko toukokuun. Tämän innoittamana kilometrejä on kertynyt kaikille hyvin. Kukaan meistä ei uskonut, että helteinen sää hemmottelisi meitä vielä lauantain 150 kilometrin Kallaveden Kierroksellakin. Niin vain kävi, että aurinkorasvalle oli jälleen käyttöä.

Kukonlaulun aikaan lähdimme kimppakyydeillä Jyväskylästä Kuopioon. Pyöräni vein jo illalla tiimikaverini autoon. Peräpenkit kumoon ja kaksi pyörää kyytiin. Takapenkin matkustajat on jätettävä kotiin. Testattu on. Edellisenä iltana olin minäkin tankannut ruokaa ja nestettä sen, mitä muilta perjantain kiireiltäni ehdin. Tankkaus jatkui aamulla, matkalla ja perille päästyä. Repusta siirtyivät pyöriin kaksi suolalla maustettua vesipulloa ja pyöräilypaidan takataskuihin banaani, salmiakkia, proteiinipatukka, geeli ja puhelin.

Useimmille Kallaveden Kierros oli elämän ensimmäinen pyöräilytapahtuma, joten käskynjaolle ennen lähtöä kokoonnuttiin hermostuneen jännittyneinä.

Kuopion Pyöräilyseuran järjestämässä tapahtumassa oli kotoinen ja lämminhenkinen tunnelma. Ilmoittauduimme ja kokoonnuimme kuulemaan kapteenin evästyssanat. Muistivathan kaikki ajojärjestyksen, jonka kapteeni oli laatinut edellisenä päivänä. Oma paikkani oli kahdeksan pyöräilijän vetotiimissä. Kuuluttaja muistutti riittävästä nestetankkauksesta jo ennen lähtöä. Ja taas juotiin.

Ryhmäajo sujui hyvin. Muodostelma pysyi koossa ja rivit suorina. Päivän aikana muistutimme toinen toisiamme riittävästä juomisesta. Minäkin join vastoin yleisiä tapojani urheilujuomaa oikein olan takaa. Ja hyvin neste tuntui imeytyvänkin. Matkalla oli neljä huoltopistettä, joissa tarjolla oli juomien lisäksi makeaa ja suolaista naposteltavaa. Kyllä maistuivat suolakurkut ja -pähkinät hyvältä.

Kallaveden ylittävällä sillalla sijaitsevalta huoltopisteeltä oli huikeat näkymät yli kesäisen järvisuomalaisen maiseman.

Reitti kulki idyllistä maalaismaisemaa luonnon ollessa kauneimmillaan. Kukat kukkivat tien pientareilla ja pellot viheriöivät. Asettauduimme useisiin ryhmäkuviin päivän aikana. Reitillä pääsimme kulkemaan myös lossilla. Siellä kuvattiin sosiaaliseen mediaan livekuvaa. Itselläni edellisestä lossimatkasta olikin jo yli 30 vuotta. Uuhimäen mäki kiivettiin ketterästi ylös vapaalla nousulla. Tämä tarkoitti sitä, että kukin sai nousta mäen omaan tahtiinsa. Mäen päällä koottiin taas ajorivit kuntoon.

Ensimmäinen pyöräilytapahtuma isolla porukalla innosti näppäilemään ryhmäkuvia – tässä poseerataan Puutossalmen lossia odotellessa.

Päivä oli meille erittäin tärkeä ryhmäajon loppuhiomisen näkökulmasta. Pariisiin lähtö lähenee. Joukkueemme jäsenet asuvat monessa eri kaupungissa, joten harvoin saamme koko tiimin kokoon. Ajon aikana tuli pieniä teknisiä huoltotoimenpiteitä, mutta niistäkin selvittiin mekaanikkotiimin toimesta nopeasti.

Maaliin pääsimme kaikki kunnialla. Maalissa asettauduimme yhteiskuvaan ja lausuimme  kannustushuutomme: ”Pienten puolesta meininki hyvä – Team Rynkeby Jyväskylä!” Täydellisen ajopäivän kruunasi rantasauna, uinti ja lohikeitto. Kiitos tiimi, kiitos aurinko, kiitos huolto ja erityiskiitos Kuopion Pyöräilyseuralle upeista tapahtumajärjestelyistä. Kuopiossa oli loistavat pyöräilybaanat, joista moni kaupunki voisi ottaa mallia.

Kallaveden Kierroksen maisemat järvi- ja maalaismaisemissa nostivat hymyn kasvoille, mutta toki myös loistavasti sujunut ryhmäajo sai mielen iloiseksi.

Olisitko sinä yksi meistä ensi kaudella? Vuoden 2019 joukkueemme vahvistuu Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylä–Kuopio. Haku joukkueeseen on menossa ja osoitteessa https://www.team-rynkeby.fi/team-rynkeby/hae-osallistujaksi.aspx voit täyttää oman hakemuksesi. Kuopiossa ensimmäinen infotilaisuus aiheesta pidetään 12.6. klo 17.30-19.30 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Jaana Laitila 5.6.2018