Leikkimistä ja hyvää mieltä HopLopissa

Erilaisten tapahtumien järjestäminen on osa TRGM-toimintaa. Niissä pääsemme tapaamaan lapsia, vanhempia, TRGM-toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä ja monia yhteistyötahoja. Tarkoituksena on tehdä hyvää mieltä ja tuoda toimintaamme ihmisille näkyväksi. Tapahtumista tulevat tuotot ohjataan lyhentämättöminä Sylva Ry:n sekä Aamu Säätiön tukemiseen.

Olemme mm. järjestäneet joulukuussa hyväntekeväisyyskuorokonsertin, HopLop-tapahtuman Jyväskylässä ja osallistuimme joukkueen voimin Potkukelkkailun MM-kisoihin josta tuli voitto haasteviestisarjasta! Lisäksi olemme olleet mukana Erätauko-kampanjan otteluissa ja järjestäneet spinningmaratoneja kuntosaleilla. Tulossa on vielä Jyväskylän Pyöräilyviikon avauksen yhteydessä järjestettävä hyväntekeväisyyspyöräily Kompassilla, joka on yöpyöräily 4.-5.5. sekä päivä SuperParkissa Jyväskylässä. Ehkä vielä jotakin muutakin kivaa keväälle.

Keltaisten Pyörien Hyväntekeväisyyskonsertissa joulukuussa esiintyi mm. maailmallakin mainetta niittänyt Ruamjai.

Kesällä sitten olemme mukana pyöräilytapahtumissa Kallaveden Kierroksella sekä Pirkan Pyöräilyssä. Nämä tapahtumat ovat samalla olennainen osa ryhmäajon harjoittelua Pariisin matkaa varten.

7.4. olimme Kuopion HopLopissa leikittämässä lapsia Kuopus-kerhon ja TaTu ry:n ensimmäistä kertaa järjestämässä Erilainen sisaruus -päivässä. Kuopus on syöpää sairastavien lasten perheiden kerho Pohjois-Savossa, joka on osa Pohjois-Savon Syöpäyhdistystä ja Sylvan alueellinen kerho. Käytännössä perheet ovat Sylvan jäseniä, mutta kerhon toiminta on osa syöpäyhdistyksen toimintaa, kertoo toiminnanjohtaja Pirjo Airaksinen.

Erilainen sisaruus -päivän aikana perheet olivat ensin KYS:llä, jossa lapsille oli temppurata ja vanhemmille keskustelutilaisuus erilaisesta sisaruudesta. Tämän jälkeen he tulivat jatkamaan päivää Kuopion HopLopiin, jossa me TRGM Jyväskylän jäsenet olimme mukana järjestämässä ohjelmaa lapsille. Lapsille oli järjestetty ongintaa, josta sai mukavia pikku palkintoja, mäenlaskua, tanssia, kasvomaalausta sekä Nallesairaala, jossa lapset pääsivät yhdessä meidän kanssa hoitamaan joukkueemme Rynke-apinoita.

HopLopin tapahtumassa hoidettiin Rynke-apinoita Nallesairaalassa.

Erityinen sisaruus -sivustolla ( http://www.erityinensisaruus.fi/etusivu) on tietoa pitkäaikaissairaan tai vammaisen lapsen sisarusten tukemiseen. Sivusto on suunnattu sisarusten läheisille ja ammattilaisille. Tieto pohjautuu sekä kirjallisuuteen että kokemustietoon.

Kuopus-kerho järjestää vuosittain Erätauko-kampanjan yhteistyössä Kalpan kanssa. Erätauko-kampanjasta löydät tietoa Sylvan sivulta: http://oma.sylva.fi/eratauko

Kuopus-kerho järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia ja toimintaa: seuraavaksi Kuopus-kerhon jäsenet pääsevät sunnuntaina 22.4. Kuopion Luistelijoiden esitykseen Itse ilkimys, toukokuussa on bussimatka Sylvan kevätpäiville ja syyskuussa on perheiden yhteinen virkistysviikonloppu kylpylässä.

Lokakuussa on HopLopissa taas Erityisaamu, johon voivat osallistua myös infektioriskissä olevat lapset. HopLop on silloin juuri siivottu, ja sinne pääsevät vain infektioriskissä olevat lapset perheineen.

TRGM Jyväskylän joukkueen jäseniä ja apinat valmistautumassa päivään HopLopissa.

On ilo olla mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja tavata näitä lapsia sekä heidän perheitään, joiden vuoksi tätä työtä tehdään! Päivät ovat tunteikkaita ja joukkueelle hyvin merkityksellisiä, ne antavat intoa tehdä tätä työtä vieläkin suuremmalla sydämellä.

Laura Kupari 17.4.2018