Normi viikonloppu

Perjantaina aamupäivällä työasioissa maakunnassa ajellessani alkoi Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän tiimin WhatsApp-ryhmä työntää viestejä yhtenään. En tietenkään ajaessani voinut lukea niitä, enkä käytännössä koko päivänä. Ajattelin vain, että tänään illalla on normaalit tehotreenit. Eli normaali tiimin yhteinen spinningtunti liikuntakeskus Linealla. Kotiin päästyäni aloin rauhassa valmistautumaan illan treeneihin. Otin kännykän käteen ja luin päivän aikana tulleet viestit. Mitä ihmettä, 3842 pillimehua odottaa kantajia Liikuntakeskus Linealla! Ketjun loppuun luettuani, totesin, että homma on täysin hallussa ja mehujen jako selvä. Pillimehut liittyvät Team Rynkeby – God Morgon tiimin toimintaan siten, että tiimit järjestävät Koulujuoksu -tapahtuman koululaisille pääsiäisen jälkeisenä perjantaina 6.4.2018. Juoksun päätteeksi juoksijat saavat juomat. Osallistumalla TRGM Koulujuoksuun oppilaat tekevät hyvää itselleen ja toisille. Kyseessä on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka keräyskohteena Suomessa on Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö. Koulujuoksutapahtumasta voitte lukea lisää myöhemmin blogissamme. Todettakoon kuitenkin, että Team Rynkeby – God Morgon on erittäin hyvin organisoitu toimintamalli hyväntekeväisyydestä, ja mukaan valitut henkilöt ovat uskomattoman sitoutuneita tekemään kaikkensa niin treenaamiseen kuin varojen keräämiseen suhteen. Tämän sain todeta päästyäni Liikuntakeskus Linealle. Viimeisiä laatikoita pillimehuja kannettiin autoihin ja jokainen tiesi tarkalleen, mille koululle ne ovat menossa. Ja sitten alkoi tehotunti spinningiä.

Ennen perjantain spinningiä lämmiteltiin siirtämällä iso lavallinen TRGM Koulujuoksua varten saapuneita pillimehuja.

Olin ollut pari edellistä perjantaita poissa spinningtunnilta laskettelumatkojen vuoksi, joten päätin, että tänään annan kaikkeni. Joskus vaan tuntuu siltä, että nyt kulkee ja näin tapahtui. Koitin pitää sykkeet koko treenin ajan vähintään vauhtikestävyysalueella ja loppua kohden hurjastelin maksimikestävyysalueella. Ihmeen hyvin jaksoin. Totesin, että tauko tekee hyvää. Treenin jälkeen venyttelin hyvin saunassa. Päätin, että tulen aamulla uudelleen. Niin tein. Vaikka olenkin aamuihminen, ei aamun treeni tuntunutkaan niin hyvältä kuin edellisiltainen. En jaksanut polkea läheskään niin kovalla vastuksella kuin edellisiltana. Palautuminen, unohtuiko? Kyllä. Aamutreenin jälkeen kävin yhdessä koirien kanssa palauttelevalla kävelylenkillä Päijänteen jäällä nauttien auringonpaisteesta.

Sunnuntaina olisi ollut tiimin yhteinen pitkä peruskestävyyslenkki matalalla sykkeellä. Olen ollut hyvin aktiivinen sunnuntailenkin osallistuja, mutta tälläkin kertaa laskettelurinteet vetivät puoleensa. Mikä onkaan ihanampaa kuin päästä rinnekoneen ajamalle rinteelle ensimmäisenä aamulla. Niin tuli vedettyä kolmen tunnin peruskestävyysharjoittelu tänäkin talvisena sunnuntaina lasketellen.

Luminen kevättalvi suosii ulkoliikunnan harrastajaa – jonkun on piirrettävä ensimmäiset suksenjäljet rinnekoneen tasoittamaan rinteeseen.

Me kaikki tiimin jäsenet olemme sitoutuneet sekä treenaamiseen että varainkeruuseen vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Kukaan ei tee tätä pakosta vaan omasta halusta tehdä hyvää muille ja harjoitella niin, että kukin meistä pystyy polkemaan ensi kesänä keltaisella Bianchillaan Jyväskylästä Pariisiin.

Minulla on tänään joulu! Minun uusi keltainen Bianchi saapuu tänään kotiin.

Raili Savolainen 20.3.2018