Pitkä viikonloppuharjoitus Kuopioon

Ensimmäinen ja samalla viimeinen huollon testi ennen Pariisiin lähtöä on nyt onnistuneesti takana. Viikonloppuna testattiin, miten huolto toimi, kun ajettiin pitkä viikonloppuharjoitus lauantaina Jyväskylästä Kunnonpaikkaan Siilinjärvelle ja sunnuntaina takaisin. Matkaa aurinkoisessa huippusäässä viikonlopun aikana kertyi yhteensä reilut 400 km. Lämpötilan liikkuessa aamun +16 asteen ja iltapäivän +25 asteen tuntumassa vaadittiin todella paljon nestettä ja ravintoa, jotta ketjut saatiin liikkumaan kepeästi.

Huollon WhatsApp ja Messenger-ryhmien viestiliikenne alkoi kiihtyä alkuviikosta, kun selvitettiin tarvikkeiden, telttojen, astioiden, juomien, ravinnon yms. tarve viikonloppua varten. Tarvikelista oli loputon, mutta onneksi huollon vetäjällä, viime vuonna mukana olleella Elinalla, oli tieto mitä joukkue vaatii, että pyörät liikkuvat eikä ylimääräisiä huolia joukkueella ole.

Kahdeksan tunnin istuminen satulassa pistää kropan koville. Huollolla on tärkeä rooli myös kangistuneiden pyöräilijöiden notkistamisessa.

Meillä oli käytössä kolme ajoneuvoa. Taka-auton tehtävänä oli seurata joukkuetta ja turvata pyöräilijöiden ajoa takaapäin niin, että pyöräilijäryhmät huomataan ja muu liikenne pääsi turvallisesti ohittamaan joukkueen. Lyhyillä bioteknisillä pysähdyksillä taka-autosta tankattiin vettä ajajien pulloihin ja jaettiin lisäenergiaa sitä kaipaaville. Huoltopäällikkö Elina ja joukkueen fysioterapeutti Anita sukkuloivat henkilöautolla järjestelemään pikkuhuollot, jotka pidettiin noin 50 km lähdöstä ja 50 km ennen määränpäätä. Lisäksi he ajoivat avustamaan noin 100 km:n kohdalla olevalle päähuollolle, jossa kaivattiin lisää tekeviä käsiä. Kolmannella autolla taistelupari Jari ja Janne suunnistivat suoraan aamulla 100 km kohdalla olevalle päähuollolle, jossa valmistettiin herkullinen ja energiapitoinen lämmin ruoka joukkueelle eräolosuhteissa.

Ellu’s Baari valmiina ruokkimaan nälkäiset pyöräilijät, tällä kertaa Vesannolla.

Pikkuhuolloilla tarjolla oli leipää, banaania, vihanneksia, suklaata, pähkinöitä, lakua ja mehua. Iltapäivän pikkuhuollolla tarjoiltiin myös kahvia ja pullaa. Pienet terävät kyytipojaksi saattoi halutessaan napata merisuolapaketista. Päähuollossa tarjottiin salaatteja ja leipiä, menomatkalla liha- ja kasvispullia ja paluumatkalla grillattua kanaa. Lisäksi banaanit, lakut ja pähkinät hävisivät nopeasti joukkueen suihin.

Viikonloppu sujui kaiken kaikkiaan mallikkaasti. Pyörät pysyivät kunnossa. Suurin ongelma ja ”kivenä kengässä” oli taka-auton renkaaseen uponnut ruuvi, joka lähes tyhjensi takarenkaan. Onneksi tämä huomattiin 33 km ennen Kuopiota ja ehdittiin ajaa auto Kuopioon, josta löydettiin vielä vanhanajan kunnon huoltoasema Shell Levänen. Oli lauantai ja klo oli 15.00. Palvelu pelasi ja rengas saatiin paikattua. Tämän huoltoaseman palveluja tulen taatusti käyttämään jatkossakin, kun Kuopion suunnassa liikun.

Metsä-Multia tarjoaa TRGM Jyväskylän joukkueen käyttöön huoltoauton. Tässä poseerataan auton kanssa yhteiskuvassa Puijon huipulla.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu sujui loistavasti ja joukkue on valmis starttaamaan kohti Pariisia.

Keskiviikkona 27.6. klo 10.00-11.00 Jyväskylän Aren aukiolta starttaavalle matkalle lähdemme neljän huoltoauton voimin. Mukaan lähtee kaksi pakettiautoa, kylmäauto ja henkilöauto. Pakettiautot liikkuvat joukkueen mukana etu- ja taka-autoina. Kylmäauto suunnistaa suoraan päähuollolle hankkien matkalla paikallisista liikkeistä lisää raaka-aineita ja henkilöauto hoitaa pikkuhuollot. Tässä vaiheessa viikko ennen matkaa eletään hieman levottomissa, mutta luottavaisissa tunnelmissa. Mitä eteen tulee, pystytään varmasti ratkomaan luovuudella ja tarvittaessa viekkaudella.

Isompien huoltojen lisäksi välillä täytyy pysähtyä tien varteen ”bioteknisille” tarpeille.

Ilman tiimin sponsoreita ei Pariisin matkaa pystyttäisi tekemään. Tiimiämme ovat avustaneet useat eri yritykset lahjakortein, tavaralahjoituksin ja lainaamalla mm. ruuanvalmistusastioita ja grillin. Suuri kiitos heille siitä.

Rauhallista juhannusta kaikille seuraajille ja kiitos mukanaolosta!

Au revoir,

Jäykkä Partanen 20.6.2018

Mä oon huoltomies keikalla alas, pyöriä edessä, mutta jo pienenä päätin, mä oon huoltomies!