Pullakahvit Leivonmäellä

Sunnuntain pitkä yhteinen harjoitus suuntautui Leivonmäelle, noin 65 kilometriä Jyväskylästä etelään. Kapteeni oli suunnitellut ajojärjestyksen. Jokaiselle pyöräilijälle oli määritelty oma paikka, paitsi vedossa oli kuusi henkilöä, jotka vaihtoivat vauhdissa paikkaa. Tarkoitus olisi, että pysyisimme tiiviinä ajoryhmänä koko matkan.

Olin käynyt oman noin 47 kilometrin harjoituksen lauantaina ja se tuntui niin hyvältä. Heräsin sunnuntaiaamuna virkeänä ja odotin innolla yhteistä harjoitusta. Söin kunnollisen aamupalan ja join paljon nestettä, sillä tiedossa oli useamman tunnin rupeama keltaisen pyörän selässä. Lämmittely hoitui ajamalla kotoa Aren aukiolle, josta yhteislenkit aina lähtevät. Liikenne sunnuntaiaamuna oli kovin hiljaista, mutta yksi TRGM-kypärällä varusteltu polkija tuli vastaan rautatieaseman liikennevaloissa. Moikattiin ja jäätiin juttelemaan liikennevaloihin. En tuntenut miestä, mutta hän kertoi olleensa viime vuonna joukkueessa. Hän lähti mukaani tiimin tapaamispaikalle. Tapaamispaikalla todettiin, että yksi lenkille ilmoittautuneesta tiimin jäsenestä ei päässytkään osallistumaan, joten viime vuoden osallistuja lähti vetoporukkaan mukaan. Hienoa!

Hymynaamoista on pääteltävissä, että aurinkoisessa kesäkelissä porukassa on mukava taittaa matkaa.

Ennakkoon suunniteltu ajopaikkani oli tien puolella viimeisenä. Totesin taas jälleen kerran, kuinka huima apu peesistä on, jopa ylämäessä. Matka meni mielestäni parhaiten kuin koskaan aiemmin. Aurinko paistoi koko matkan, oli lämmintä ja kaunis keskisuomalainen maisema oli ilo silmälle. Ihana kesän tuoksu tuli sieraimiin. Nautinnollinen päivä kerrassaan. Olemme kehittyneet yhdessä ja jokainen erikseen valtavasti. Koska joukkueessa on erittäin kokeneita pyöräilijöitä ja meitä keltanokkia, on ollut ilo todeta, kuinka tiimikaverit jeesaavat meitä keltanokkia mm. huolehtimalla siitä, että muistamme juoda ja syödä.

Perillä Leivonmäellä joimme tukevat pullakahvit, jotta jaksoimme polkea takaisin Jyväskylään. Jyväskylään saapuessamme eräs herra ajoi polkupyörällään vastaan ja sanoi meidän näyttävän komealta mehiläisparvelta keltaisissa ajovaatteissamme. Kotiin palattuani totesin, että oli ilo viettää aurinkoista sunnuntaipäivää keltaisen polkupyörän selässä takaraivossa ajatus tukea tekemisellämme syöpää sairastavia lapsia ja nuoria. Ja mikä liikunnan riemu ja sen jälkeinen hurma voi tuollaisesta matkasta tulla. Minulle kertyi mittariin kotimatka mukaan lukien 142 kilometriä.

Oleellinen osa pitkiä pyöräilypäiviä on lepohetki ja välipalan nauttiminen – tällä kertaa ohjelmassa pullakahvit.

Meillä on noin kuukausi aikaa siihen, kun TRMG Jyväskylän tiimi lähtee pyöräilemään Jyväskylän kävelykadulta kohti Pariisia (27.6. klo 10.00-11.00). Osa joukkueesta aloittaa matkan jo 24.6. Joensuusta, ja 26.6. Kuopiosta liittyy lisää jäseniä matkaan. Pyöräilemme ensin Helsinkiin, jossa 29.6. Rautatientorilla on kaikkien Suomen joukkueiden yhteinen lähtötapahtuma Pariisin. Helsingistä menemme lautalla Travemundeen. Siitä matka jatkuu pyöräillen Pariisiin reittiä Lubeck –  Walsrode – Saerbeck – Wegberg – Charleroi – Soissons – Villers Saint Paul – Pariisi Leijonapuisto.

Raili Savolainen 30.5.2018