Pinkkiä Voimaa – Startti

Tavallinen arkilauantai. Ei mitään erityistä. Seuratyön totuus paljastuu, kun whatsapp alkaa kilkattamaan uutisia ympäri maan.

Kyydit ovat startanneet kolmeen suuntaan: Helsinkiin, Tampereelle ja Valkeakoskelle. Shines-joukkue osallistuu TeamGym Cupin kisoihin Tampereella. Telinevoimistelijoista Timantit ja Jadet kilpailevat Liikuntamyllyssä Helsingissä Voimisteluliiton mestaruuksista. Tanssillisen voimistelun joukkueista Angeliinat, Alien ja Amelie osallistuvat valtakunnalliseen Show –tapahtumaan Valkeakoskella. Osa matkusti kisapaikalle edellisenä päivänä, osa starttaa kisa-aamuna ennen viittä. Paluu tapahtuu samana päivänä auringonlaskun ja klo 02:15 välillä.

Matkassa mukana ovat voimistelijoiden lisäksi valmentajat ja huoltajat. Kuljetukset hoituvat vanhempien toimesta, joskus kaukaakin, ainakin sovitulle lähtöpaikalle ja huolto on kotona pelannut jo ennen lähtöä. Matka taittuu tilausajobussin tunnelmasta nauttien tai vanhempien kyyditseminä henkilöautoilla.

Toisaalla kilpaillaan ja toisaalla treenataan. Aamusta alkaen joukkuevoimistelujoukkue Mirellia pitää kaksipäiväistä treenileiriä Kuopion Reippaan Voimistelijoiden omalla salilla. Valmentamassa tällä kertaa aluevalmentaja Kikka Sissala-Hallikas. Samalla joukkueen omat valmentajat ovat valmennusopissa. Leiri sisältää myös joukkuevoimistelijoille tärkeän oheisharjoituksen eli balettitunnin.

Minä ratkon saumoja auki ja muokkaan keltaisia mekkoja esiintymispuvuiksi AINAn juhlagaalan koreografiaan. Samalla jännitän tuloksia, seuraan whatsappia ja kisapalvelua ja huudan hurraata: Joukkuehopeaa, henkilökohtainen hopea neliottelussa, kahdelle joukkueelle jaettu pronssi, parempia kategorioita, kymppejä ryhmädynamiikasta. Kullan arvoisia suorituksia kaikki! Ei mikään tavallinen lauantai.

Professori Miettiset, pronssimitalistit, voit nähdä KRV:n juhlänäytöksessä kaupunginteatterilla 15.5.2016