Perheenisän uudenvuodenpuhe

Lapsukaiset – ja Pirttis. Kulunut vuosi on tuonut perheellemme niin uusia haasteita kuin ilon aiheitakin. Heti alkuvuodesta saimme sopeutua ottamaan vastaan uuden perheenjäsenen, Jätkiksen. Mullistus on ollut melkoinen niin Neiti2veelle kuin meille vanhemmillekin, mutta yhdessä perheenä olemme selviytyneet jokaisesta huonosti nukutusta yöstä. Jos emme aina ihan mallikelpoisesti, niin loppujen lopuksi kunnialla kuitenkin. Tuo hieman kulunut sanonta ”Perheessä perheen tavalla” on konkretisoitunut hyvin onnistuneissa kotouttamistoimissa, joiden myötä Jätkis on ottanut paikkansa perheemme täysivaltaisena jäsenenä tuoden mukanaan omat vaikutteensa tapaamme olla ja elää.

Lapsukaiset – ja etenkin Pirttis. Vauvavuosi on nakertanut melko riipaisevalla tavalla parisuhteemme taloudenpitoa. Kukaan ei vielä vuosi sitten osannut ennustaa, millaisiin pyörteisiin ja syöksyihin parisuhteen hoivaamiseen käytettävissä oleva aika vielä joutuu. Taantuman merkit olivat ennusteiden ja indeksien valossa aavistettavissa. Silti kaikki ne sopeuttamistoimet, joihin olemme pariskuntana joutuneet kahdenkeskisen ajan suhteen taipumaan, ovat olleet välillä kipeitä. Yhdessä olemme kuitenkin tarponeet ja taival jatkukoon.

Kun nyt jälleen kerran astumme uuteen vuoteen, on katse pidettävä kirkkaasti tässä hetkessä. Läsnäolo juuri nyt on tärkeämpää, kuin taakseen vilkuilu tai tulevaan kurkottelu. Vaikka joutuisimme univajeen kasvaessa entisestään tekemään lisää kipeitä leikkauksia omaan aikaan, parisuhdeaikaan ja neljänseinän sisältä poistumiseen, on meidän jatkettava määrätietoisi panostuksia unikoulutukseen. Täysiä öitä nukkuvissa lapsissa on tulevaisuus ja sitä emme saa hukata.

Lapsukaiset – ja Pirttis. Tahdon toivottaa teille jokaiselle oikein hyvää uutta vuotta 2016.


 

Kära barnen – och Hustru. Samma på Svenska och lycka till. Det är kul at vara pappa i våra familj. Jag älskar ni Birttis, Jåtkis och Neiti2år. Sommaren är kort,hösten kommer snart och så vidare.

Mycket hälsingar til Sverige. Kära Vickkan och Daniel. Prinses Estelle och vårt son Jåtkis kunda vara söt tillsammmans. Ni kan gärna kontakt med os när det blir tags att söka för en Prins.

Gott nyt år.

 

Voit seurata blogiani Twitterissä (@mattitam) tai Facebookissa tykkäämällä sivusta Pipejä ja puhalluksia.

Kommentit

 • Täti

  Miten påkka piti? Oliko yleisönä virnuileva Pirttis? – Vo te Rakkaat <3

  • Matti Tampio

   Pitihän tuo, vaikka kyllä ”på svenska” -osion kohdalla meinasi tehdä tiukkaa. :)

 • Sini-Marja Kuusipalo

  Kyllä sitä niin mielensä hyvittää, että mies, vaimo ja lapset ovat valinneet läsnäolon tärkeämmäksi taakseen vilkuilua ja tulevaan kurkottelua. Hyvää uutta vuotta koko kvartetille! Ja alati piteneviä ja kaunistuvia unia!

  • Matti Tampio

   Siihrn pyritään joskin vaihtelevalla menestyksellä. Jätkis muutti isosiskon kanssa samaan huoneeseen ja on nukkunut yhden täyden yön.. Toivotaan, että ottaa tavaksi!

Kommentointi on suljettu.