Kun Seppo levisi ja läppäri lagasi

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.

Meillä oli kerran auto nimeltä Seppo. Se oli olosuhteiden pakon sanelemana hankittu kakkosauto, jolla jompikumpi aina ajeli töihin. Seppo oli käytössämme vuoden verran ja toimi moitteettomasti lähestulkoon koko yhteiselomme ajan. Kun Neiti2veen arvioitu syntymäaika alkoi lähestyä, oli ajankohtaista vaihtaa kaksi pienikokoista autoa yhteen vähän tilavampaan.

Kun Seposta oli päätetty luopua, ajelin sillä autokauppaan vertailemaan tarjontaa. Seppo oli ollut täysin yhteistyökykyinen siihen hetkeen asti. Liekö poloinen pahoittanut mielensä uusien autojen katselusta, sillä kun olin lähdössä jatkamaan matkaani, Seppo ei inahtanutkaan. Startti oli mennyt. Kun pahimmalta järkytykseltä oli selvitty saatiin Seppo työnnettyä autokaupan huoltamopuolen parkkipaikalle. Kotiin kävellessäni nauroin ääneen ja tunsin suurta kiitollisuutta. Oli aikamoinen siunaus, että Seppo päätti levitä juuri autokaupan pihaan, eikä esimerkiksi työpaikalleni parinkymmenen kilometrin päähän lähimmästä korjaamosta.

Arjen tohinan keskelle osuu aina silloin tällöin tilanteita, jotka tuovat lisää liikkuvia osia muutenkin ohjelmoituun elämään. Juuri, kun kaikki rullaa, hajoaa auto tai jokin muu aparaatti, joka on sen verran tarpeellinen, että asian kuntoon saattamisen tarve on kohtalaisen akuutti. Tässä taannoin vuosia palvellut läppäri päätti, että nyt riittää ja meni pimeäksi. Huollossa todettiin, ettei mitään ole enää tehtävissä, mutta tiedostot sentään saatiin pelastettua. Kohtalaisen timmiin viikkoon tuli yksi yllättävä lisäelementti: uuden läppärin etsiminen.

Läppäri on yllättävän tarpeellinen kapistus lapsiperheen arjessa. Siitä Neiti2vee katsoo Nallepuhejaan, kun pikkuveljen nukuttaminen on menossa. Fröbelin palikoiden dvd:n tahtiin joraillaan usein ja muutenkin lastenmusiikki raikuu usein läppäriltä. Ja entäpäs se loputon otettujen valokuvien vyöry, joka pitää siirtää kameran kortilta jonnekin.

PC vai MAC? Jos PC, niin mikä merkki? Mitä ominaisuuksia olisi hyvä olla? Loputon määrä kysymyksiä selvitettäväksi. Aikana ennen lapsia uusien hankintojen kohdalla tuli perehdyttyä tuotteen hyviin ja huonoihin puoliin hieman liiankin tarkasti. Nykyisessä tilanteessa huomaa jättäytyvänsä helposti myyjien ammattitaidon varaan, kunhan sopivassa hintahaarukassa pysytään.

20151111_133302

Vertailukierroksen jälkeen sopiva ja edullinen kone löytyi lopulta Tekniset Carlsonin valikoimista. Tosin kaupat meinasivat vielä maksuvaiheessa peruuntua, kun myyjän sivulauseesta selvisi, ettei kaikissa koneissa ole enää cd/dvd -asemaa. Tunsin itseni ihan fossiiliksi, kun perustelin että meillä kyllä tarvitaan ja usein ja että olen aikalailla pihalla kaikenmaailman pilvipalveluista. Lienee myyjänkin pää ollut pyörällä liian tarkkaan eri vaihtoehtoja punninneen asiakkaan kanssa, sillä kotona paljastui että ostamassani läppärissä olikin se kaivattu asema mukana.

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja Fröbelit soimaan. Ja jälleen kerran tuli myös todistettua, että kaikkein parhaimpia leluja ovat aikuisten turhanpäiväisistä tavaroista yli jääneet pahvilaatikot.

DSC_0341

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.

Kommentit

  • Sini-Marja Kuusipalo

    Mikä on tuon viimeisen kuvan laitteen käyttis? Näyttää tosi pätevältä aparaatilta. Erityispisteet pupunappulasta. Pakko saada!

Kommentointi on suljettu.