Sitten kun on omenaposket

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.

Sitkuilu on jokaiselle tuttua. Näinhän se menee: Sitten kun valmistun. Sitten kun minulla on vakituinen työpaikka. Sitten kun on oma asunto. Sitten kun on lapsia. Sitten kun asuntolaina on maksettu. Sitten kun lapset muuttavat kotoa. Sitten kun meistä tulee isovanhempia. Sitten kun ollaan eläkkeellä. Sitten kun lonkkaleikkaus on tehty. Sitten kun olen paremmassa kunnossa. Sitten kun – – – –

Jospa en kuitenkaan ole tässä asioita toistuvasti tuonnemmas siirtäessäni kehittymässä ihan kokonaisvaltaseksi sitten kun -ihmiseksi. Hereillä on oltava, sillä arjen pyörteissä sitä huomaa valitettavan usein tuota sitkuilua harjoittavansa.

Sitten kun lapset ovat isompia, on helpompi taas matkustella ja siivotaankin varmasti useammin. Sitten kun Jätkis kunnolla kävelee, ulkoilu on talvikeleillä mielekkäämpää. Sitten kun tuo Neiti2veen nuha vähän helpottaa. Sitten kun on parempi sää. Sitten kun on viikonloppu.  Sitten kun.

Vaihtelevien talvikelien ja loputtomalta tuntuneen flunssakierteen keskellä on tullut sitkuiltua turhan paljon. Viime aikoina sitkuttelumme onkin liittynyt usein neljän seinän sisältä poistumiseen. Se on vaan kumma, miten laiska sitä on. Työpäivän päälle ei jaksaisi muuta kuin lojua turvallisesti kotisohvalla. Jospa sitten kun aurinko paistaa.

20160214_101925 (2)

Carlson tarjosi Jätkikselle testattavaksi Stonz-ulkoilujalkineet. Pehmeä vuori pitää varpaat lämpiminä ja kiristysnyöreillä saa tossut pysymään jalassa. Kuoseja on Carlsonin valikoimassa tarjolla vaikka millä mitalla. Meidän juniorille valittiin paloauton kuva.

Ulos lähteminen talvikeleillä on lasten kanssa melkoinen operaatio. Neiti2vee pukee jo itse kypärämyssyn ja villasukat, ainakin jos on vieressä ohjeistamassa. Jätkis pistää sitten senkin edestä hanttiin, jos sille päälle sattuu. Kuitenkin toteamme jokaisen nuotioreissun tai lumessa peuhaamisen jälkeen, että hikeänostattanut pukemisoperaatio kannatti. Kaikilla on hyvä olo ja punaiset omenaposket.

Pitäisi siis muistaa, että ulos lähteminen kannattaa ja olo tuntuu mitä parhaimmalta sitten kun koko perheellä on omenaposket.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.