Syksyn trendikkäimmät sisustusideat

Onko sisustaminen sinunkin intohimosi? Haluatko stailata kotisi tänä syksynä trendikkään huolettomasti lapsiperhetyyliin? Seuraavilla vinkeillä onnistut takuuvarmasti.

Sisustaminen on yksi tapa hakea piristystä syksyn pimeyteen. Tämän syksyn kuumimpia sisustustrendejä lapsiperheessä ovat elävät värit ja esineiden puolihuolimaton asettelu, joka luo rennon tunnelman kotiin kuin kotiin.

Rentoa tunnelmaa voi korostaa tekemällä sohvatyynyistä asetelman, josta tulee sellainen vaikutelma, kuin ne olisi heitelty sohvan nurkkaan puolihuolimattomasti. Tämän kodin todellinen katseenvangitsija on syksyn räiskyvää värimaailmaa toistava Lidlin poni.

Kylpyhuone on parhaimmillaan oikea rentoutumisen ja akkujen lataamisen tyyssija. Mikä onkaan sen ihanampaa, kuin pitkän päivän päätteeksi lajitella pyykit seuraavien tieltä. Huomaa etualalle sijoitettu divaani, joka on tuunattu ihan tavallisesta vieraspatjasta tarjoamaan mahdollisuus rauhallisiin yöuniin sille vanhemmalle, joka ei ole unikoulun vetovastuussa.

Sängyn petaaminen on tällä hetkellä todella out. Makuuhuone on kodissa se paikka, johon kaiken ylimääräisen voi näppärästi kolata, kun on tulossa vieraita. Suljettu ovi peittää todellisuuden jäljet uskottavasti taakseen.

Lastenhuoneessa on tilaa leikille. Olohuoneessakin on tilaa leikille. Keittiössäkin on tilaa leikille… Joka huoneessa on oltava tilaa leikille, koska suurin osa leikeistä ei vain kerta kaikkiaan pysy lastenhuoneessa.

Lokakuu2015 009

Kaunis asetelma kruunaa keittiön työtason.

Lokakuu2015 005

Kodin sydän on ruokapöytä, jonka ympärille on mukavaa kokoontua perheen ja ystävien kanssa. Mustikalla saa kivasti eloa valkoiseen pöytäpintaan.

 

Sinua kiinnostaa varmasti, kuinka ihmeessä olemme onnistuneet loihtimaan kodistamme näin viihtyisän ja pieniä yksityiskohtia myöten valloittavan kokonaisuuden. Tässä kolme hyväksi havaittua vinkkiä, joilla onnistut varmasti.

Vinkki-1: Sisustaminen on koko perheen yhteinen projekti. Meillä suurena apuna sisustuksessa ovat olleet Neiti2vee ja Jätkis. Esimerkiksi keltaisen ponin sijoittaminen sohvalle oli Neiti2veen loistava idea. Lastenhuoneen tunnelman kruunaavat lattialle asetellut legot puolestaan ovat Jätkiksen työn tulosta.

Vinkki-2: Keskity olennaiseen. Toisin sanoen ole hyvällä omallatunnolla välillä laiska ja tartu mieluummin kahvikuppiin luutun sijasta. Perustele kaaosta itsellesi sillä, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin jatkuva puunaaminen.

Vinkki-3: Kohtaa tosiasiat. Aamupuuro, lounas, välipala, päivällinen, iltapuuro. Jossain välissä ulkoilua. Pissattaa juuri, kun haalarit ja muut vermeet on saatu puettua. Juniorin nukuttaminen 2-3 päiväunille ja esikoisen lepohetki. Yksi leikki siellä ja toinen tuolla. Pyykkiä. Lisää pyykkiä. Katastrofikakka olohuoneen matolla ja oksentava kissa. Tuleeko tässä hulabaloossa siistiä, vaikka kaikki liikenevät hetket käyttäisi siivoamiseen?

Meikäläinen lomailee töissä viisi päivää viikossa. Ei kyllä käy kateeksi Pirttiksen eikä muiden kotivuorossa olevien vanhempien arki. Ottakaahan siis rennosti ja ihan puhtaalla omalla tunnolla!

Kommentit

 • Pirttis

  Tämähän oli ihan kevyttä kauraa. Tälläkin hetkellä täältä sais paljon raflaavammat kuvat ;) Huuh, siivoaminen on ikuista, joten jatketaan.

  • Matti Tampio

   Rakas Pirttis, tahdon siivota kanssasi sen ikuisuuden ♡

 • Täti

  Ihanaa tulevaisuutta Matille ja Pirttikselle:)
  Noilla kuvilla pääsisi loikaten IKEAn sivuille!!!

  • Matti Tampio

   Olisipa hauska päästä pirpanoiden ja mustikkasoseen kanssa stailaamaan joku mainitsemasi firman huonekalunäyttelyn keittiöesimerkeistä realistiseen kuosiin :)

 • Sini-Marja K.

  Kyllä neidillänne on silmää! Jaksan ihailla keltaista väripilkkua kotisohvanne muuten harmonisessa värimaailmassa.

  Ja olisipa loistoa lukea Avotakasta tai Glorian Kodista lisää tällaisista sisustusratkaisuista. Kuvauksiin stailatut minimalistiset skandinaavisen väriset kodit ovat jo niin nähtyjä!

  • Matti Tampio

   Väriä riittää pirpanoiden myötä. :) Jokos teidän Bossi on päässyt sisustamisen kanssa vauhtiin..? Huomasin, että olet startannut blogin. Mahtavuutta! :)

   • Sini-Marja Kuusipalo

    Kiitos kysymästä, Bossi rymsteeraa toistaiseksi enimmäkseen omaa kirjahyllyään ja lelulaatikkoaan. Kodin sisustusratkaisuista häntä kyllä kiinnostaa ottaa kantaa johtoviritelmiin ja lasiseen cd-kaapinoveen – ja tietysti kaikkiin niihin kasoihin, joiden yli pitäisi opetella tanssimaan.

Kommentointi on suljettu.