Ulkona syömässä

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.

Ulkona syöminen on mukavaa ja onnistuu erinomaisesti myös lasten kanssa. Ja nyt en siis puhu ravintolassa syömisestä, vaikka sekin onnistuu, kun on hyvä leikkipaikka Neiti2veelle ja iso kasa lusikoita Jätkikselle lattialle viskottavaksi. Ulkona syömisellä tarkoitan tällä kertaa ihan konkreettisesti nuotioherkkujen mussuttamista taivasalla.

Koska perheemme sukunimi sattuu olemaan Tampio, mikä voisikaan olla osuvampi retkikohde kuin Pölhön saaren laavu. Sinne suuntasimme isäinpäivän aattona ties kuinka monetta kertaa tälle syksylle nuotiota virittelemään. Marraskuisen kolea sää ei menoa haitannut, kun Neiti2vee pääsi kiipeilemään ”vuorelle” eikä Jätkistäkään harmittanut mikään muu kuin se, että piti pitää rukkasia.

Jälkkäriksi teemme aina suklaabanaaneja ja joskus myös nokipannukahvia, josta tällä kertaa tuli sellaista myrkkyä, että hiukset on vieläkin pystyssä.

Suklaabanaanit ovat vakiinnuttaneet asemansa nuotio-jälkkärinä. Tällä kertaa nokipannukahvista tuli sellaista myrkkyä, että hiukset ovat vieläkin pystyssä.

Pääruoksi olemme notski-reissuilla kokkailleet milloin mitäkin. Kaikennäköiset pastat ovat melko mukavaa nuotioruokaa ja takavuosien trendiruoka Avokadopasta valmistuu nuotiolla näppärästi, kun sekoittelee ainekset kotona valmiiksi ja lisäilee ne nuotiolla keitetyn pastan sekaan. Tällä kertaa olimme perinteisemmällä linjalla ja käryytimme makkaraa, joka kuulema nykyään on yhtä vaarallista kuin tupakka. Otimme kuitenkin riskin ja söimme makkarat hyvillä mielin.

Makkaran ja suklaabanaanien antaminen Neiti2veelle on yksi niistä asioista, joista on helppo syyttää itseään huonoksi vanhemmaksi. Meille vanhemmille tupataan joka suunnalta jos jonkinmoisia paineita siitä, mitä lapset saavat syödä ja mitä eivät. Kyllä meidänkin perheessä suolan ja sokerin määrää rajoitetaan, mutta erikoishetket ovat erikoishetkiä ja retkellä jos missä saa poiketa sivuraiteille. Tällä kertaa lapsiparka sai päivittäisen myrkkyannoksensa makkaran, suklaan ja savun muodossa. Tätä pahan maailman vaikutusta tasapainottivat onneksi raitis ulkoilma, yhdessä vietetty aika ja juomavesi, joka ei ollut lojunut muovipullossa.

Herkuttelun päälle on hyvä horpätä vettä. Lifefactoryn lasiset juomapullot saimme mukaan blogini yhteistyökumppanilta Carlsonilta.

Lifefactoryn lasipullot ovat BPA-vapaita. Niitä löytyy useissa väreissä ja eri kokoisina versioina vauvasta aikuiselle ja niihin on saatavilla eri-ikäisten tarpeisiin sopivia korkkeja. Kuopiossa tuotteita voi ostaa Carlsonin lastentarvikeosastolta.

Suklaabanaanien ohella perheemme nuotioretkeilyyn kuuluu erottamattomasti myös toinen syötävä elementti. Kun Neiti2vee vielä salamatkusti Pirttiksen vatsassa, reissasimme Islannissa, jossa tutustuimme popkorni-halsteriin. Sellainen piti väsätä heti reissun jälkeen kahdesta siivilästä ja varsinkin lasten myötä siitä on tullut melkoinen hitti. Se on vaan joka kerta niin hauskaa katsottavaa, kun ne popparit pomppii siivilöiden suojassa.

Tämän kertaisen postauksen loppuhuipennuksena haluan jakaa alla olevan nuotiopopkorni-videon. Menkää hyvät ihmiset nuotiolle rakkaittenne kanssa. Sen jälkeen teitä yhdistää ainakin vaatteista tulvahteleva savun katku ja todennäköisesti myös luonnon keskellä virkistynyt mieli.

* Blogikirjoitus sisältää kaupallista yhteistyötä tavaratalo Carlsonin kanssa.