Vallanvaihto keittiössä

Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi kuumensi tunteita ja aiheutti hämmennystä rapakon molemmilla puolilla. Nyt tosiasiat on hyväksytty ja Washingtonissa keskitytään valmistelemaan vallan siirtymistä Obamalta Trumpille.

Meillä on ihan sama prosessi käynnissä keittiösaarekettamme ympäröivässä vallan keskittymässä. Ruokahuoltomme lankoja pitkään ja ansiokkaasti hallinnut Pirttis on viimein väistymässä vallasta. Meikäläisen virkaanastujaisia vietetään virallisesti isyysloman alkamispäivänä 5.12., mutta vallanvaihtoa edeltävät valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa.

Trump osasi kehua omaa pätevyyttään, mutta sujui se minultakin. Olen kampanjassani tuonut toistuvasti esiin sitä tosiseikkaa, että minulla on ysiluokan todistuksessa kotitaloudesta kymppi. Niin kuin Jenkeissä, myös meillä vaalikamppailu oli kiivas. Jonkin verran syyllistyimme myös loanheittoon puolin ja toisin. Ajoittain kiivaaksi yltyneissä debateissa keskustelu pyöri jopa tylsistymiseen asti ruokien suunnittelu- ja valmistusvastuuta käsittelevien kysymysten ympärillä. Myöskään populistisilta vaikuttavilta lupauksilta ei vältytty. Olen muun muassa tullut luvanneeksi vaihtaa jääkaappipakastimen jääviileäkaappiin ja keksiä, mihin ihmeeseen sijoitamme riittävän ison pakastimen.

ruokalista

Vallanvaihtoon valmistautumisen ensivaiheessa olemme käyneet keskusteluja käytännönasioista. Suunnitelmat ruokahuollon pyörittämiseksi on alustavasti laadittu ja olen kuunnellut myös väistyvää keittiövastaavaa. En lähde vielä tarkemmin paljastamaan, kuinka aion kaikki vaalilupaukseni lunastaa. Sanottakoon sen verran, että perheen ruokkiminen tulee perustumaan neljänviikon sykleissä kiertävälle ruokalistalle, jota aion seurata orjallisesti ja joustamatta. Viikoittaisen suunnitelman toteuttamiseksi tarvittavat resurssit hankitaan massiivisella markettireissulla maanantai-iltapäivisin.

Olen myös tehnyt jo joitakin valintoja tulevan kabinettini suhteen. Salaattitarpeiden pilkkomis- ja pizzan täytteiden levitysvastuussa jatkavat Neiti3vee ja Jätkis. Keittiöpresidentin tehtävät jättävälle Pirttikselle en haluaisi liian suurta roolia antaa, mutta hän todennäköisesti tulee astumaan ylimmän neuvonantajan saappaisiin – halusinpa sitä tai en.

Teen parhaani suoriutuakseni keittiöpresidentin tehtävästä menestyksekkäästi. Tiedostan sen, että olen edeltäjäni tarkkailevan ja arvioivan, mutta rakastavan katseen alla kaikissa toimissani keittiösaarekkeen ympärillä. Kotitalousasioiden vakauden kannalta olisi surullista, jos ajautuisimme ennen aikaisiin vaaleihin tai vallankaappausyrityksiin. Pitäkää siis peukkuja, että saisin jatkaa tehtävässäni vaalikauden loppuun asti.