Euroopan Unioni vastaan terroristit, 0 – 1

Eu vapaa yhteiskunta

Zaventenin lentoasemalla ja Maelbeekin metroasemalla Brysselissä pamahti. Ruumiita, haavoittuneita, surevia omaisia, pahoittelevia poliitikkoja. Brysselin turvaluokitusta oli nostettu, ihmisiä infottu ja neuvoja jaettu. Silti terroristit onnistuivat viemään pomminsa terminaaliin, jonne oli vapaa liikkuvuus. Ei siis ihme. Perusteluina oli, ettei siisääntulon siirtäminen kauemmaksi olisi muuttanut asiaa tai estänyt tekoa. Vähän ontuu selitys.  Ehkä kyse oli siitä, että ote herpaantui ja tätä hetkeä odotellen terroristit isikivät.

”Rajat kiinni” sekä ” Irti Euroopan Unionista” – mielipiteet ja vaatimukset tulevat voimistumaan. Eikä vaatimus ole rasismia, vaan sitä että maiden päättäjät eivät ole pystyneet hoitamaan asioita niin kuin olisi pitänyt. Rasismi retoriikalla peitetään vastuussa olevan johdon osuus asiaan. EU ei itse ole pystynyt pitämään kiinni omista säännöistään ja periaatteistaan. EU on pyraamidihuijausta pahimmillaan. Suuruuden hulluutta, jota potevat poliitikot, joiden motiivina on vain oman uran luominen ja mahdollisimman korkea virka. Se heidän perimmäinen päämääränsä on, ei kansan hyvinvointi ja turvallisuus.

Päättäjät eivät ole pystyneet suojelemaan kansalaisiaan. Avoimet rajat ei toimi. Kumpi on tärkeämpää, se että matkustaessa on vilautettava papereita/passia vai se, että maahan vapaasti pääsee tulemaan rikollisuutta/terroristeja.

Vielä kaiken tapahtuneet jälkee EU ei avoimesti myönnä virheitään ja voimattomuuttaan, vaan jatketaan retoriikalla avoimesta EUsta. Eihän avoin yhteiskunta tarkoita pelkästään sitä, että rajoja valvotaan vaan siihen liityy paljon muuta. Yksi vapauden tärkeimmistä kriteereistä on turvallisuus.  Vaikka rajoja valvottaisiinkin emme silti eläisi missään Pohjois-Koreassa.

 

Paula Mehto

 

 

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Olen samaa mieltä. Miten EU:ta rakennettaessa kansalaiset ikään kuin aivopestiin vapaan liikkuvuuden mantralla?
  Liekö sen avulla haettu konkreettisempaa vastinetta amerikkalaisten vapaus-käsitteelle? Eurooppa saattaisi toimia yhteisenä unionina ja talousalueena, jos sillä olisi yhteinen äidinkieli.
  Nykyään EU muistuttaa enemmän Baabelin tornia, joka taas hepreaksi tarkoittaa sekaannusta.

 • matti

  Näitä Paula Mehtoja on paljon ja hyvä niin !

 • Ari Niemeläinen

  Kalliiksi tuli liittyä EU:iin ja kalliiksi tulee lähteä. Sekö lie kaikkeen syynä vai minä pieni, tyhmä ihmispolo? Se on kumma, että terroristikin on ollut joskus pieni viaton ihmisalku, syntynyt ilman pommia tai kranaattia taskussaan. Montaa tällaista pientä ihmistä olen Lähi-Idän sota-tantereilla jututtanut ja ihan ei ollenkaan terroristeilta vaikuttaneet. Mutta kas kummaa, kun kouluun jo kymmenvuotiaan pojan kainaloon pistävät koululaukun lisäksi Kalashnikovin. Kuten Matti toteaa, kukaties ja missä muodossa Hän palaa, tässäkö pääsiäisen sanoman salaisuutta?

Kommentointi on suljettu.