HITLER-SYNDROOMA, SYY AVOIMIEN OVIEN POLITIIKKAAN?

Vuoden sisällä on nähty useita terrori-iskuja. Euroopassa/EU-maissa ja Iso-Britaniassa on kuollut nopeasti laskettuna n. 100 ja haavoittuneita on seitsenkertainen määrä. Mitä valtaa pitävät tekevät? Varmasti parhaansa, mutta jotain puuttuu. Tai puuttui. Ja voidaanko enää asialle mitään? Tai sille, että avoimien ovien politiikka, jonka kapelimestarina toimi Saksan liittokansleri Angela Merkel, päästi EU:n rajojen sisälle ihmisvirtoja ilman minkäänlaista kontrollia. Tottakai tällaista tilaisuutta eivät terroristit jätä käyttämättä. Joutuvatko valtaapitävät virheistään vastuuseen?

Avoimien ovien politiikan vaihtoehtona olisi voinut olla kontrolloidut pakolaisleirit, joista turvapaikan hakijat käydään noutamassa. Mutta ei:”willkommen alles”,peremmälle vaan. Loppuun asti viety avoimien ovien polittiikka korjaa satoa. Viikatemiehenä heiluvat terroristit.

Mikä voisi olla syynä tällaiselle ei niin kaukaa viisaalle päätökselle? Ehkäpä vaikka Hitler-syndrooma. Hitler-syndrooman vaarana on juuri se, ettei syndroomasta kärsivä pysty toimimaan tarvittavalla tavalla, tässä tapauksessa suojelemaan omia kansalaisiaan/EU-kansalaisia, vaan korvatakseen Hitlerin aikanaan tekemät väärydet, ottaa vastaan avoimin ovin kaikki maahan haluavat, ettei vain tulisi holokaustinen olo. Tässä maahan tulo virrassa vaan jää huomaamatta että joukossa on myös ”Hitlereitä”, joiden päämääränä on pistää hengiltä vääräuskoiset siansyöjät, joiden länsimainen elämäntapa ei oikein mielytä. Ehkä suuruudenhulluissa unelmissaan nämä pikku-Hitlerit näkevät sielunsa silmin islamilaisen Euroopan, jossa kaikki rientävät moskeijoihin rukoilemaan. Tai jos ei niin sitten vaihtoehtoja ei ole.

Ihmettelen myös miksi Angela Merkel saa jatkaa tehtävässään? Mutta toisaalta, joka huonon sopan keittää, korjatkoon reseptissä olleet virheet itse.

Rajojen avaamista ja kontrolloimatonta sisään pääsyä voisi verrata tilanteeseen jossa ihmisten ovet, summerit ja koodit ym esteet vapaalle pääsylle taloon tai huoneisiin otettaisiin pois. Kuinka moni meistä uskaltaisi yöllä ummistaa silmänsä ja nukkua levollisesti jos ovea ei olisi eikä omaa avainta omalle ovelle. Kontrollia tarvitaan. Joskus maaseudulla ovet pidettiin auki ja naapurit pääsivät vierailemaan astumalla sisään. On varmaan vieläkin sellaisia maataloja mutta kaupungeissa yhä useapi talo varustetaan summereilla ja koodeilla. Vähintäänkin yö-aikaan ovet sulkeutuvat.

Piirtämässäni kuvassa on noin 100 ristiä, veren punaista. Ne symboloivat terroristien surmaamia ihmisä n. vuoden sisällä euroopassa ja Iso-Britaniassa. Pommin räjähdyksissä repeytyneitä, yliajettuja, puukotettuja…. Haavoittuneitä seitsemänkertainen määrä. Osa pahoin vammautuneita. Kirjoitetaan, että terroristit haluavat nimen omaan surmata tavallisia ihmisiä. Mutta surmaisivatko he myös valtaa pitäviä, jos olisi mahdollista. Tavallinen kansa on jätetty elämään kohtalon varaan; kuka sattuu olemaan terroristien tiellä. Vaikkapa sillalla. Päättäjät nauttivat suojeluksesta. Heillä on henkivartijat, luodinkestävät lasit autoissa. Näin ollen on helpompi todeta; emme anna pelolle valtaa. Terroristit eivät koskaan tule voittamaan. Jokainen kuollut tai haavoittunut on terroristeille voitto. Se tulisi päättäjienkin muistaa.

Paula Mehto