NYT ON AIKA LEIKATA PUOLUETUKIA

Meille on hallituksen ja eduskunnan taholta tiedotettu, että Suomen taloudellinen tilanne on vakava ja huolestuttava. Leikkauksia on tehtävä, jotta voimme taata julkiset hyvinvointivaltion palvelut kansalaisille. Sipilän hallitus leikkaa mm. pienituloisilta, eläkeläisiltä, lapsiperheiltä, opiskelijoilta. ”Kaikkien” tulee osallistua talkoisiin. ”Kaikilta” leikataan. ”Kaikki” sanaa taivutetaan urakalla. Pääministerillä ja hallituksella ei ole Suomen kielioppi hanskassa, koska kaikki oikeasti tarkoittaa kaikkia. Nyt talkoiden ulkopuolelle jää hyvätuloiset ja kuinkas ollakkaan itse päätösten tekijät.

Suomessa maksetaan toiseksi suurinta puoluetukea euroopassa. Eniten sitä maksaa Luxemburg, yksi maailman rikkaimmista valtioista. Keskimääräinen puoluetuki Eu-maissa on 3,73 euroa/äänestäjä. Suomi maksattaa kansalaisillaan 12.25 euroa/äänestäjä. Puoluetuen kokonaismäärä on 34 miljoonaa euroa/vuosi. Vaalikauden kokonaispuoluetuki on siis 136 miljoonaa.

Nyt on aika leikata puoluetukia. Tarvitaan myös rakennemuutosta poliittiseen järjestelmään. Kansanedustajien määrä tulisi pudottaa ainakin puoleen. 100 kansanedustajaa on riittävä määrä. Puolueita on myös liikaa. Vinkkinä seuraaviksi miten puolueiden yhdistäminen tehdään ja perustelut;

Ehdotuksena esim. vasemmistopuolueiden yhdistyminen, eli Demarit ja Vasurit together. Vihreät voivat ripotella edustajansa eri puolueisiin, koska jokaisesta puolueesta nykyään löytyy vihreää valoa. Kansalaiset vaativat luonnonsuojelua ja ymmärtävät sen tärkeyden. Jokainen puolue joutuu nostamaan nämä asiat esille ja hoitamaan niitä. Kritillisdemokraatit keskustaan tai kokoomukseen; koti uskonto ja isänmaa.

Ongelmana ruotsalainen kansanpuolue, mistä heille uusi koti? Mutta eihän globaalissa yhteiskunnassa kieli ole mikään varsinainen ongelma, vaan aivan samat arjen ongelmat voivat kohdata myös suomalaista joka puhuu ruotsia. Siispä turha puolue. Edustajat voi ripotella  muihin puolueisiin.

Perussuomalaiset poikkeaa eniten olemassa olevista puolueista. Siitä osoituksena puolueen jatkuva haukkuminen ja syyllistäminen. Kuka ottaisi vaikkapa Teuvo Hakkaraisen puolueen jäsenenksi? Perussuomalaiset antaa kaikkien kukkien kukkia, joten Teuvo on jo kotona eikä puoluetta tarvitse yhdistää edellä mainituin perustein. Näin pystymme vähentämään puolueita ja vähentämään kuluja. Jos oikein laskin niin päästään neljään puolueseen. Vasemmistopuolue, Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset.

Ehdotan myös, että puoluetuki tulee antaa jokaiselle puolueelle saman suuruisena. Näin luodaan tilanne jossa raha ei määritä lopputulosta. Puoluetuen pienentäminen tarkoittaa myös sitä, että puolueiden tulee olla innovatiivisiä ja luovia, keksiä miten raha parhaiten tulee käytettyä puolueen hyväksi. Tukea ei myöskään tulisi jakaa tukeen puolueelle ja tiedottamisen tukeen erikseen, kuten tällä hetkellä on, vaan koko raha tulisi olla käytettävissä puolueen oman harkinnan mukaan. Tuli tässä mieleen, olinko itse ollut rahoittamassa ne pienet lahjat joita puolueet kilvan jakoivat vaalitoreilla?

Puoluetuen leikkaaminen ei  vaikuttasi kansanedustajien eikä hallituksen jäsenten henkilökohtaisiin tuloihin. Rahaa jää heille viellä nykyisen elämäntavan ylläpitämiseen. Toisin on niillä pienituloisilla joilla jo nyt on vaikeuksia selvitä tavallisesta arjen haasteista ja joihin leikkaukset kohdistuvat.

Suomen kansan valitsemat päättäjät; nyt mukaan talkoisiin ja pulinat pois.