BUDUAR, BURLESKI

tätä kuvaa pitäisi hieman muokata, jotta se olisi buduar-kuva (kuva: leenaraveikko)

TV:n pääuutislähetyksessä oli illalla tarinaa buduarista. Naiset (miksi vain naiset?) ottavat itsestään sensuelleja kuvia makuuhuoneessa itsetuntonsa kohentamiseksi. Ja suurennuttavat sitten niitä seinilleen sen lisäksi että postaavat niitä someen. Kyllä kummastuttaa. Siinäkö se on itsetunto: ulkokuoressa ja vähissä vaatteissa? Kyllä on ohutta tuo itsetunto.

Sitten taivastellaan sitä, että lapsemme (tyttäremme) ottavat itsestään vastaavalla mallilla kuvia ja laittavat niitä facebookiin. Mistä malli? Noista kuvista ei ole kuin pieni hyppy lapsipornoon ja sen lieveilmiöihin. Lapset eivät pysty hahmottamaan ohuenohutta rajaa erilaisten kuvien välillä. Me aikuiset tiedämme sen, miksi näytämme omalla käyttäytymisellämme tietä, joka on kaikkea muuta kuin ruusuinen? Olemme pahasti epäonnistuneet lapsemme hyvän itsetunnon rakentamisessa. Senhän pitäisi olla pääasiassa ajatuksia, tunteita ja tekoja. Ei seksististä ihoa.

Burleski on toinen esimerkki ilmiöstä, jota en voi käsittää. Nettimääritelmä kertoo sen tarkoittavan mm. irvokasta, ivailevaa, pilailevaa. Ja myös näyttämötaidetta, johon kuuluu huumoria ja stripteasea. Nuoret tyttäremme pukeutuvat tyyliin, joka kuvissa ainakin näyttää puolialastomuudelle ja sekstiselle. Huumori… no jaa. Ovathan asut naurettavia. Tuovat mieleen Moulin Rougen tanssijat Pariisista.

Alastomuus sinänsä on kaunista, kun se osataan tuoda esille oikealla tavalla. Ja oikealla foorumilla. Minulla ei ole tyttäriä, joten liikun ehkä sellaisella alueella, josta minulla ei ole mitään kokemusta. Poikien kanssa on tullut vastaan ihan toisenlaisia juttuja. Ei tällaisia. Pojilla ei ole ollut pyrkimystä pukeutua sekstisisesti.

Sohaisin varmaan pesään, johon ei olisi pitänyt. Ei se mitään.

Kommentit

 • seija sanaleikkimökistään

  Kirjoitus on ajankohtainen. Ristiriita seksistisen ja arkisen elämän välillä on tolkuton. Joka paikkaan tunkeva seksi alkaa olla kokonaan irroitettu sen alkuperäisestä tarkoituksesta eli rakkaudesta ja lisääntymisestä.
  Outo kaksinaismoraali jyllää. Koko kansa kauhistelee Oulun tapahtumia, mutta rehtori lytätään jos hän mainitsee huorahtavasta pukeutumisesta.

 • Leena Raveikko

  Oulun kaltaisiin tapahtumiin (tosin tänään niitä kuultiin tapahtuneen myös Itä-Helsingissä) on vaikea ottaa kantaa tuntematta niitä tarkemmin. Raiskaukset ovat aina tuomittavia. Liikumme nyt herkällä jäällä. Mutta onhan totta, että jopa 6-7-vuotiaat tytöt kesäisin pukeutuvat hyvin aikuisten burleski-maisesti. Onko näillä asioilla yhteyttä? En tiedä, siksi en sano mitään.

 • Reiska

  Hyvä kirjoitus asiasta jota itsekkin monasti miettinyt.
  Olen kuuskymppinen ukko, ja tottakai ihailen naisten kauneutta. Mutta tuota samaa miettinyt mikä ajaa nykynaiset(nuoremmat) ,tavallaan tyrkyttämään itseään mitä vähimmissä asuissa.

  Somen eri kanavat ja jopa tv ohjelmissakin näitä riittää.
  Olen aina ollut tasa arvon kannattaja, mutta nykyään olen joutunut kantaani muuttamaan.

  Pojilla taas omat jutut, mutta mielestäni ei vaikuta koko sukupuolen uskottavuuteen, toisin kuin edellä kerrottu.

 • Leena Raveikko

  Tasa-arvo on arvokas saavutettu asia. Minäkin ihmettelen sitä, miksi naiset itse asettavat itsensä pukeutumisellaan tällaiseen tasa-arvottomaan asemaan itsensä suhteessa miehiin: aivottomiski koreakuorisiksi saaliiksi. Toista on esim. Saudi-Arabiassa, jossa miehet vaativat naisensa peittävien vaatteiden ja burkihen taakse vaille ihmisarvoa, tasa-arvoa. ,

Kommentointi on suljettu.