EMMEKÖ OSAA JUHLIA?

hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti sen pois viepi (kuva: leenaraveikko)

Se on edessä uusi vuosi ja sen myötä uuden vuoden kemut. Sus siunatkoon !

Joulun ajasta poliisi totesi mediassa, että olipas se rauhallinen. Niinpä. Me suomalaiset tarvitsemme pelotteet (korona), kunnon karanteenit, ravintolarajoitukset ja muutkin estot (koronapassi) sekä kivistävän pakkasen, että pysymme aisoissa juhlimisen suhteen. Tarina ei tosin kerro, oliko kotihälytyksiä sitten enemmän. Kai sen jossain täytyy purkautua, suomalaisen juomisen ja tappelemisen pakon.

Nyt on sitten tulossa perinteinen ilotulistuspaukuttelu- ja irrottelujuhla. Miten siitä selviämme? Kylällä julkisia tilaisuuksia ja tapahtumia ei liene paljon eikä  media ole vielä paljastanut tuleeko meillä täällä mualimannavalla olemaan kokoontumisrajoitusta: 50, 100??? Mutta terve järki sanoo, ettei passaa mennä isolla porukalla uutta vuotta vastaanottamaan paukuin ja pulloin edes kylän laitamille. Tuleehan se uusi vuosi riehumattakin. Eikä tarvitse sitten perästäpäin rannoilta ja latujen varsilta paukkujen jätöksiä väistellä.

Mutta mikä minä olen sanomaan mikä on oikea ja parempi tapa juhlia. Jokainen tekee sen kuitenkin ihan omalla tyylillään. Ja joku ei juhli lainkaan. Tai juhlii silloin, kun sydän niin sanoo, ei silloin, kun allakka sen määrää. Kohta alkavat härkäviikot. Minulla on ollut usein tapana juhlia niitä. Silloin, kun ei muita juhlia ole ja illat vielä pimeitä. Ja onhan  allakka täynnä mitä kummallisempia merkkipäiviä, joista vasenkätisten päivä on yksi hauskimmista. Sitäkin voisi juhlia.

Juhlimatta tai ilman, blogilukijoilleni oikein antoisaa, rauhallista, yllätyksellistä, menestyksellistä, kiinnostavaa ja mieltä lämmittävää uutta vuotta!

Kommentit

  • seija.hamalainen

    Kiitos Leena mielenkiintoisista ja monenlaisista jutuista, joita olemme saaneet lukea blogeistasi. Kirjoittamisen iloa ja intoa myös tälle vuodelle 2022!

Kommentointi on suljettu.