LOMA MIINUS 3 PÄIVÄÄ

kuva: leenaraveikko

Lomasta on kulunut kohta 3 päivää (kello on 15.30). Apua! Enkä vieläkään ole rentoutunut, saavuttanut lomanirvanaa. Heittelehtivä lämpömittari pitää huolen siitä, että aina on väärät vetimet päällä. Paleltaa, on hiki. Onneksi viime viikolla saatiin palautettua taloon lämpö, meinasi olla arktinen olo, kun sisälämpö putosi 15 asteeseen ja hanasta tuli vain kylmää vettä. Näin kauas olen esi-isistäni etääntynyt, että moinen meinasi jo pänniä.  Että tuntui taivaalliselle käydä lämpimässä suihkussa sähkömiehen poistuttua!

Ulkoilmassa syömiset ovat jääneet vähiin. Terassikalusteet ovat saaneet rauhassa uinua männyn siitepöly peittonaan. Muutamia kertoja olemme rohkeasti leikkineet, että on kesä ja ulkona voi grillata. Onhan loma! Kasvimaan kasvit eivät osaa leikkiä, ne piilottelevat mullan suojassa. Eivät ole juuri taimet venyneet ja siemenet itäneet. Minne lie pavutkin vartensa viruttaneet, kun ei kasvimaallani niitä näy. Rikkaruohot sen sijaan taitavat tämänkin kesäisen leikin, ihan tosissaan ja pontevasti kurkottautuvat kohti sekoilevaa säätä ottaen kiitollisena vastaan kaiken mitä tuleman piti. Ei ole koskaan niittyni heinä ollut näin korkeaa, saviheinät näin lukuisia ja voikukat näin satoisia.

Mutta on loma. Uutiset pitäisi kieltää. Juuri joku luki eetteriin siitä, miten sote-uudistus siirtyy vuodella. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Lomalla ei todella tarvitse olla kiinnostunut sotesta, ei sisäilmaongelmista, ei kela-taksien tilausongelmasta. Lisää vain matonpesujuttuja maakuntalehteen (viittaus 5.7.17 SS:n kuvaan, jossa Tyyne Smolander onnellisena hinkkaa räsymattoaan). Lukisin mielelläni myös tyynessä vedessä soutavan mietteitä ruohikon reunasta, yksinäisen pyöräilijän ajatuksia tiukassa ylämäessä mutkaiselta hiekkatieltä, listaisin lukuvinkkejä laiturin päässä loikoilevalta lukutoukalta. Lomalla pitäisi kieltää kaikki asiallinen, kaikki virallinen, kaikki totinen touhu.

Onneksi on vielä 17 lomapäivää jäljellä, ne aion kuluttaa kohti nirvanaa kulkemalla. Poimin ojanpenkalta päivänkakkaroita ja vien ne huomenna torstaina Torikujan kahvilaan maljakkoon. Tervetuloa niitä katsomaan. Vaikka kello 15.30, niin kuulet samalla kesäisiä runoja, ihan sinulle tuotuja!

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Ehkä lomalla pääisisi helpommalla, jos siihen ei lastaisi paljoakaan odotuksia. Ottaisi vastaan mitä tyrkylle tulee ja menisi täysillä mukaan miettimättä mitä siitä hyötyy tai onko se järkevää.
    Rikkaruohoista voisi ottaa oppia sitkeydessä ja yritteliäisyydessä. Ne todellakin tekevät tyytyväisinä parhaansa kaikissa olosuhteissa. Hulvatonta lomaa, alkustressi on jo varmaan hellittänyt.

    • Leena Raveikko

      Lomaohjeita ja -oppaita on tyrkyllä siellä ja täällä ja niiden välissäkin. Pitäisi relata, rentoutua, nukkua päiväunia, loikoilla. Luterilaisena työmyyränä en tunne moisia käsitteitä, ahdistun ajatuksestakin, että pitäisi vetelehtiä. Pitäisikö kirjoittaa ikuisen puurtajan, selkärankahiessäraatajan lomaopas, jonka johdannossa ehdotetaan lomatyölistan tekemistä. (Poikani on jo tehnyt listan, monta hommaa jo ylivedetty!)

Kommentointi on suljettu.