LOMAN KYNNYKSELLÄ

(kuva: leenaraveikko)

Suomessa on satoja tuhansia kansalaisia, jotka jäävät lomalle tulevana viikonloppuna. On fiilistelyn aika. SE tulee nyt. Olenko valmis?

Ainakaan minulla ei ole valmista lomatekemislistaa. Pitäisiköhän laatia se nyt? On aikaa vielä huominen. Loma alkaa viinijuhlilla. Pitäisi ohjelma kaivaa jostain. Tanssiit ja soitkin menivät ohi huomaamattani, oli muita hommia. Viinijuhlien jälkeen voisi lähteä reissuun. Morjenstamaan kaikkia tuttuja, joiden luo on jäänyt jostain syystä menemättä. Makuupussi peräkonttiin ja kasa omakustannekirjoja viemisiksi. Eivät ilkiä olla ottamatta. Sodankylästä voisi aloittaa ja sieltä laskeutua alas katsottuaan yöttömän yön elokuvat, sitten Kajaanin runoviikon kautta kohti etelää. Ilosaarirokkiin pääsee kuulemma kuusikymppiset ilmaiseksi. Sinne on mentävä. lopuksi Turku ja pääkaupunkiseutu. Turussa taitaa olla taasen keskiaikatapahtuma. Sinne voisi osuttaa itsensä. Loma ei ihan piisaa Helsingin juhlaviikoille, mutta siellä voi lampsia Espaa edestakaisin muina miehinä ihmeemmin juhlimatta. Samassa kortteerissa ei passaa lusia kahta yötä kauempaa. Sillä kuten sanontakin kertoo, alkaa kalakin siinä ajassa haista.

Loppulomasta heinäkuun viimeisinä päivinä voisi juosta kaikki maakunnan kesäteatterit. Muistan Seija Hämäläisen tehneen niin muutama kesä sitten. Taisi kirjoittaa juoksustaan bloginkin. Nyt ei teatteritarjonnasta yksikään nouse ylitse muiden, joten kaikki on katsottava.

Hittolainen. Unohdin tässä hötäkässä, että minulla on puutarha. Lomasuunnitelmia ei tarvitse tehdä, sillä se tekee ne kaikki puolestani. Loma alkaa kasvimaan kitkemisellä ja taimien harventamisella. Sitten levitetään nokkosvesi lähitienoon kiusaksi. Se nimittäin tuoksuu melkolailla lannoitteelle. Nurmikot pitää ajaa ja pellon reunat on trimmattava. Vatukkoon pitää rakentaa uudet tuet ja kitkeä sieltä korkeaksi kasvanut heinikko pois. Uutisissa juuri todettiin, että mustikat kypsyvät heinäkuun puolivälissä täällä Savossa. Siispä metsäjuoksua kahden sankon kanssa tiedossa useammaksi päiväksi. Sitten tulevatkin jo vatut. Kesäkurpitsaa ja kurkkua pitää säilöä ennen kuin pensasmarjat kypsyvät. Eiväköhän nekin ennätä jo heinäkuulle tänä vuonna. Ja taas leikata nurmikot. Ja kitkeä kasvimaat uudelleen. Rikkaruohot eivät pidä lomaa.

Huh. Vielä lomaan on aikaa yksi työpäivä. Sen aion käyttää lepäämällä. On kerättävä energiaa, jotta lomasta selviää.

Kommentit

 • seija sanaleikkimökistään

  Että sellaista riehaa! Unelmat ja todellisuus törmäävät kuin ilmamassat ukkosella. Salamanlaista ilotulitusta on blogisi.
  Unohdit mainita Seleenin runoesityksen ”Unelmien kesä” Eino Leinon päivänä pe 6.7. klo 14 Torikujan kahvilassa.

 • Eino J. (maallikkona)

  Sinulla oli hieno kesäloma – matkoja, kulttuuria ja paljon nähtävää sekä tavattavaa. Oikein hyvä.

  Kun sitten teet kaiken tuon kotipuutarhatyön, on jälleen mukava talvi nautiskella oman puutarhan antimista, JA unelmoida seuraavan kesän kesälomakiertueista!
  Hyvää kesää – ja laitahan muutama rivi silloin tällöin

 • Leena Raveikko

  Niin, on hyvä elättää unelmia. Ja hyvä, että todellisuus pitää ihmislapsen jalat maassa (=mullassa). Elämähän tämä vain on, ei sen kummempaa.

 • Leena Raveikko

  Eino, ne hienot osat tarinastani eivät koskaan toteudu/toteutuneet. Ne ovat ikuisia haaveita. Ihan oikeasti haluaisin joskus Sodankylän elokuvafestareille. Nuo muut jutut olen kyllä kokenut, tahtiin yksi kesässään. Värikästä kesää sinullekin!

Kommentointi on suljettu.