MIEHENI KÄYVÄT VIERAISSA

Tyrni, kirpeä, piikikäs ja niin terveellinen (kvua: leenaraveikko)

Olen kahden miehen loukussa (ajattelen huonoina päivinä) ja minulla on haaremi (näin hyvinä päivinä). Mieheni ovat rotevia ja pitävät minut raskaasti tiineenä vuosittain. Mutta käyvät kyllä vieraissakin niin kaukana kuin tuuli kantaa. Naapurin nuorikot odottavat miehilleni esikoisia ja toisikoita, kuka mitäkin. Pitäisikö olla ylpeä vai ottaa miehet puhutteluun. Saamattomuuttani molemmat ovat jääneet tekemättä.

Nyt olen taas tiineenä viimeistä oksanipukkaani myöten. Toista kymmentä litraa keltaista kultaa painaa rankaani. Synnytys on hidasta, kestää toista viikkoa. Mikä tässä on ollessa, kun ei kipuakaan ole, ei tarvita ilokaasua eikä epiduraalia. Hiukan vain raskasta. Tulisi jo helpotus.

*

On se kumma juttu, että tyrnipensaiden myynti on niin vaikeaa alan ammattilaisille. Minä sain ostaessani aikoinani kaksi poikaa ja yhden tytön. Piti olla päin vastoin. Kun totuus valkeni minulle, tiedustelin myyjältä jonkinlaista korvausta. Hän kohautti olkiaan ja sanoi: Ei vetele. Siskolleni kävi vieläkin köpelömmin. Hänkin hankki kolme tyrniä ja sai kolme tyttöä. Ihmetteli vuodesta toiseen, kun ei satoa tullut. Tänä vuonna sentään kolmessa pensaassa yhteensä 10 marjaa. Lie olleet minun poikani asialla sielläkin, linnuntietä matkaa muutamia kilometrejä. Niin viriilejä ovat poikani. Ei suostunut myyjä hänellekään korvaamaan yhtikäs mitään.

En ymmärrä. Pitäsihän puutarhurin erottaa mikä mikin kasvi on. Kromosominäyte ja sen jälkeen lappu otsaan. Ei sen niin vaikeaa pitäisi olla. Tuon kahden innokkaan kavaljeerin siittämä rouvapensaani on nimittäin niin työläs poimittava, niin työläs. Vähempikin sato riittäisi.

Kommentit

  • seija hämäläinen

    Pitäisi laittaa Marja Tyrni asialle, mutta tämä hahmo lienee ja kuollut ja kuopattu kolmen metrin syvyyteen, johon tyrnin juuret yltävät. Itse jouduin ostamaan kaksi tyttöä ja yhden Rudolfin, jonka myyrä söi heti seuraavana talvena. Rudolf suoritti ylösnousemuksen, jonka ansiosta minulla on aarin tyrnimetsikkö (10×10 m) jossa satoa tulee aika monesta. Ihana tyrni, joka kasvaa köyhässä ja kuivassa maassa eikä sille tarvitse tehdä muuta kuin latvoja leikata ja vähän hillitä meinkiä, kun se villiintyy mahdottomaksi.

  • porkkanan juuria

    Tämän latvojen tasaamisen minäkin nyt olen tänä kesänä uskonut. Taidanpa katkaista jonkun oksan ihan tyvestäkin. Uutena poimimisideana kuulin mökkikylän saunassa vinkin, että oksat voi leikata ja pakastaa. Sitten vain karistellaan marjat pois. Epistä!!!!!

Kommentointi on suljettu.