MINÄKÖ (-KIN) TUBETTAJA?

Sointuvat kuvaajineen murkinalla ennen videointia (kuva: Koivumäen kartanon tarjoilija)

En olisi ikinä uskonut, että minä, multavarpainen retroyksilö, muutosvastarintainen hipsteri, luomupiipertäjä, heittäytyisin  2000-luvun moderniksi tubettajaksi.

Mutta niin siinä kävi. Sointuvat, esiintyvä runo-musiikkiryhmämme koki jo toisen hiljaisen kevään, kun jouduimme laittamaan pillit (tai oikeastaan pianon, sellon ja huilun sekä runoniput) takaisin taskuun ja miettimään muuta tekemistä. Estradeille, pienillekään, ei ollut asiaa.

Youtube! Videoidaan esityksemme ja laitetaan nettiin! Innostus kumpusi viidestä rinnuksesta ja heittäydyimme projektiin tosissamme,  harrastelijan intohimolla. Kokemus oli ainutlaatuinen. Harjoitukset sujuivat normaaliin tyyliin, harjoittelupaikat vain olivat kiven alla. Yksi harjoituskerta vedettiin Minnan kauppakeskuksessa ohikulkijoiden ihmetykseksi, sepä olikin mainio esiintymispaikka! Akustiikkakin kohdallaan. Esityksen videointi Koivumäen kartanon arvokkaassa miljöössä onnistui heti koronarajoitusten hellittäessä huhtikuussa. Kuvaajina kaksi amatööriä. Mixeri saatiin digijälkipolvesta ja jäljestä tuli ihan kelvollinen. Ei hävetä yhtään.

Mutta kuitenkin. Kyllä esiintyminen hengitystään pidättäville kuulijoille on innostavampaa. Kamera on liikkumaton ja kylmä, se ei anna palautetta, ei elä mukana. Into päästä jälleen ihmisten pariin runojemme ja musiikkimme kanssa ensi keväänä on suuri. Mutta niille, jotka eivät löydä tai pääse esityksiimme, löytyy nyt youtubesta musiikillinen runohetki nimellä: Sointuvat jos ei iloa youtube. Käy kurkkaamassa.

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Runo ja musiikki, kuin mansikat ja kerma. Jaettuna kuulijoiden kanssa. Tubetus on kätevä tapa silloin, kun live-esiintymiset eivät onnistu. Mutta kuten Bidenkin sen sanoi: Mikään ei voita kasvotusten tapaamista.

  • Leena Raveikko

    Kohtaaminen – kova sana. Ehkä syksyn myötä ja kesälläkin voimme harrastaa jo kohtaamisia. Ilmeitä on ikävä, maskinaamoja on vaikea tulkita. Kommunikaatiosta niin pieni osa on sanoja, suurin osa muuta.

Kommentointi on suljettu.