MISTÄ ON PIENET POJAT TEHTY?

Pojat ovat poikia, ainaisia automiehiä (kuva: leenaraveikko)

Mistä on pienet pojat tehty?
Mistä on pienet pojat tehty?
Etanoista, sammakoista,
inkivääristä, kanelista.
Niistä on pienet pojat tehty.
(Kirsi Kunnas)

Valtakunnassa kaikki hyvin, syntyi terve poikalapsi. Onnea vanhemmille ja mukelolle!

Olen ylpeä siitä, että meillä on kansan presidentti. Puuttuu ylenmääräinen pokkurointi, panssarivartiointi, kultin kiillottelu. Presidentti, josta lähes koko kansa pitää. Kuka ei voisi olla pitämättä.

Radio Suomi on auki. Aamuohjelma pyörii tuon mukelon ympärillä. Mikä nimeksi valtakunnan poikalapselle? Itä-Suomessa ehdoteltu Kullervoa. Olisi aika hieno nimi. Onhan Jenni runoihmisiä, Kalevalansa tuntee perin pohjin. Tosin tämä uusi poikalapsi on syntynyt onnellisempien tähtien alla, muistammehan Kalevalan Kullervon traumaattisen lapsuuden ja nuoruuden. Siksi hänestä tuli sellainen kuin tuli.

Jenni synnytti tavallisessa synnytyssairaalassa, naistenklinikalla. Sekin minua viehättää. Ei yksityissairaalassa tarkoin varjeltujen verhojen takana. Vaan julkisessa kuntayhtymän sairaalassa. Ja Sauli oli mukana synnytyksessä. Siitä olen ylpeä. Niinhän meillä Suomessa on tapana. Ehkä isä ei ollut ensimmäistä kertaa tällä asialla, liekö ollut mukana isompien poikiensa synnytyksessä. Henkilökunta on varmaan ollut täpinöissään. Kateutta koettu niitä kohtaan, joiden työvuoro sattui h-hetkelle. Sellaista ei koe työelämässä kuin yhden kerran. Tai kerran 100 vuoteen, onhan tämä ensimmäinen presidentillinen synnytys koko itsenäisyyden historiassamme.

Kullervoa en hänelle kuitenkaan nimeksi toivo. Oli se mikä tahansa, on hänen lapsuutensa kouluikään saakka turvattu. Jennillä on äitiysloma, Saulilla töitä seuraavat kuusi vuotta. Jenni pitää hoitovapaan. Mutta sitten. Jos tämä ihana tavallisuus jatkuu, menee Poika päiväkotiin. Jenni saa rauhassa kirjoitella väitöskirjaansa. Pojan aloittaessa esikoulun loppuu Saulin pätkätyö, hän on sen ikäinen, että voisi jäädä eläkkeelle. No, onnellista on sekin, että (tavallisesta) koulusta tullessa on iskä kotona vastapaistettujen lettujen kanssa.

Onnea koko perheelle ja heidän tulevaisuudelleen!

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Ylen herttaistahan se kaikki on. Lapsen nimeksi suattaa tulla Väinämö isän toisen nimen mukaan. Onneksi Poika ei ehdi käyttää kaikkia töppösiä ynnä muita lahjoja, joita hänelle virtaa, vaan niistä pääsevät mahdollisesti kuin takaportin kautta nauttimaan ne vauvat, joiden elämän alku eikä jatko tarjoa kurjuutta kummempaa.

    • Leena Raveikko

      Niin, toivottavasti pääsevät kierrätykseen kaikki helistimet, tutit, potkupuvut, töppöset ja vanttuut, nallet ja nutut. Eniten kertyisi hyväntekeväisyyskassaan tuloa, jos vanhemmat pitäisivät autotallikirppiksen. Osoite onkin jo tiedossa.

Kommentointi on suljettu.