PERUTAAN JUHANNUS

kuva: leenaraveikko

Niin juuri. Perutaan juhannus. Helatorstaikin on jo peruttu. Mitä tuota juhannusta juhlimaan, eihän sitä juhlita muuallakaan EU:ssa. Siitähän saadaan se yksi työajan pidennyspäivä, kaksi pitää vielä keksiä muualta. Vapun voisi perua myös. Sehän on myös näitä tarpeettomia nesteillä itsensäkyllästämisjuhlia. Sitäkään ei juhlita kattavasti EU-maissa. Työn juhla muka! Niin harvat tekevät edes nykyisin työtä. Mistäs se yksi päivä otetaan? Uskonnollisiin juhliin ei uskalla koskea, nousisi älämäläkkä. Ja itsenäisyyspäivä taitaa olla joka maalla, ainakin itsenäisellä sellaisella. No, jätetään suosiolla politiikoille jotain pähkäiltävää syysistuntokaudelle.

Grillimakkaratkin ovat epäterveellisiä, ja olut pissittää. Mitä sitä itseään rääkkäämään keskikesällä. Ja vielä juhlavasti. Saunoa voi ilman sen kummempia vapaapäiviä ja seremonioita. Ja kyläänkin saa tulla (ainakin meille) muulloinkin. Ei tarvitse tälläytyä juhannusvieraaksi.

Ja juhannuskokko, se se vasta on vaarallinen. Se peruttiin mökkikylämmekin juhannusjuhlasta. Mitä on juhannusaatto ilman kokkoa? Ei yhtikäs mitään. Yksi perjantai siinä missä muutkin. Lähtisiköhän taas matonpesuun mattolaiturille? Perinteisesti siellä ei ole ollut tungosta aattona, eikä varsinkaan juhannuspäivän aamuna.

Voihan vitsi – pitäisi valmistautua juhannusjuhliin. Näytelmän kenraaliharjoitus illalla, ja sitten mökin siivous. Pullo viiniä lähialkosta, tekemistä kaksoispyhiksi. Ei peruta juhannusta kuitenkaan. Tämän pidennetyn viikonloppuvapaan olen ansainnut!

Kommentit

  • seijahamalainen

    Perutaan arki ja kauppojen pöhöttyvä valta. Minulle riittäisi, jos kaupat olisivat auki yhtenä päivänä viikossa.
    Juhannuskokon järkevä polttamisaika olisi uuden vuoden aatto. Olisi mukavan näköistä pimeässä eikä metsäpalon vaaraa olisi.

Kommentointi on suljettu.