PITÄÄKÖ OLLA HUOLISSAAN?

Tämä viesti on tullut sähköisen median kautta:

Pitääkö olla huolissaan, kun kunnallisvaalit eivät kiinnosta pätkän vertaa?

  • Hyvä huolestunut blogilukija, ei sinun tarvitse olla hirveän huolissaan. Ethän koskaan voi tietää miten valitsemasi ehdokas käyttäytyy vaalikauden aikana. Hänhän saattaa olla seuraava seksuaalinen työpaikkahäiritsijä, paikallislehden herkuttelema uutisaihe. Tai saattaahan hän loikata pois puolueesta, jota olet uskollisesti kannattanut. Tai muuttaa tyyliään. Hipsteristä kuoriutuukin vanha kokotti. Mitenkäs sitten suu pannaan?
  • Eipä kannata olla huolissaan. Muut kyllä äänestävät puolestasi. Ehdokkaita on riittävästi, eiköhän noista yksi valtuusto saada kasaan. Ajattele, jos ei olisi kuin yksi ehdokas, jota olisi pakko äänestää. Tai kaksi, joista toinen on rekvisiittaa näennäisdemokratian luomiseksi. Kuten Hongkongissa.
  • Kyllä sinun kannattaa vähän olla huolissasi. Kunnallisvaaleissa äänelläsi on ehkä merkitystä sille, miten ympäristöstäsi ja sen asukkaista huolehditaan. Soteen sillä ei ole paskan vertaa vaikutusta. Siitä päättävät isommat herrat isommilla jakkaroilla.
  • Ei sinun kannata kovin murehtia. Olisit itse asettunut ehdokkaaksi, silloin sinulla olisi yksi varma valinta, tyyppi, jonka tunnet. Sillä muita ihmisiä ja heidän edesottamuksiaan sinun on turha kuvitella tuntevasi, edes oman puolisosi. Työpaikan pelle, kollega tai kaverin sukulainen voi kääntää takkinsa missä käänteessä tahansa.
  • Siis hyvä kansalainen, ei sinun tarvitse kovin huolissasi olla. Lajittelet vain vaalimainokset keittiön pöydälle puolueittain pinoon. Vaalipäivän aamuna punnitset ne mahdollisimman tarkalla digivaa’alla. Äänestät sitä puoluetta, jonka pino eniten painaa. Sillä pitäähän ahkeruus palkita. Ja sitten vaalikoppiin ja kirjoitat äänestyslappuun oman joka paikassa käyttämäsi salasanan. Ai niin, se onkin 4-numeroinen. Vaalilappuun mahtuu vain kolme. No, kirjoita luku joko alusta tai lopusta lähtien. Eiväthän ne kukaan (naapurit, vaalilautakunta, esimiehesi) tiedä mitä lappuusi olet töhertänyt. Se on oma (vaali)salaisuutesi.

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kiitos blogistasi. Kiinnostuin vaalimainoksista pari päivää sitten astetta enemmän. Erään kauppapaikan käytävällä ehdokas jakoi hieman kännykkää suurempaa esitettä ohikulkijoille ja jonka monet kulkijoista taas laittoivat reilun 10 metrin päässä sijaitsevaan roskikseen.

    Hyvää tässä varmaankin oli se, että roskat tuli laitettua roskikseen. Toisaalta tapahtumasta voinee päätellä senkin, ettei politiikka tai sen tekemisen tapa kiinnosta kaikkia.

Kommentointi on suljettu.