SAISINKO LIPUN, KIITOS!

Kulttuurinälkään voi kokeilla teatterilippuja (kuva: leenaraveikko)

Teatterilippujen varaaminen ja ostaminen on tullut hankalaksi, tai haastavaksi, kuten nykyään tavataan sanoa. Aikaisemmin liput sai kätevästi torin alta Apajan infopisteestä, mutta nyt se(kin) on lakkautettu. Jos olet aikeissa mennä teatteriin itseksesi, ei lipun saamisessa ole ongelmaa. Sen kun menet mihin pisteeseen tahansa ja ostat lipun. Se on siinä. Mutta jos haluat mennä porukalla, tulee vastaan ongelmia.

Voit kyllä ostaa itse liput koko porukalle (normaalihintaan, alennukseen oikeuttavia kortteja ei voi hyödyntää), mutta siinäkin on riskinsä. Entä jos joku lipun tilannut ei pääsekään lähtemään? Siinä sitä sitten olet ylimääräinen lippu kädessäsi, sen markkinointi sinun on tehtävä itse.  Voit tietenkin varata lippuja x määrän, lunastusaikaa on kaksi viikkoa. Lippuja ei pysty lunastamaan yksitellen muualta kuin teatterista, jossa lippuluukku on auki muutama tunti ennen kutakin näytäntöä. Aikaisemmin torin alta liput sai  myös yksitellen. Ongelmitta.

Pulmaa olen kohdannut myös lahjakortin ostamisessa. Useampaan kohteeseen kelpaavaa lahjakorttia ei myydä kuin Sokoksen lippupisteessä. Mutta siellä asioidessani eivät koneet toimineet eikä lahjakorttia voitu myydä. Musiikkikeskuksen lipputiskiltä (sen kapeana aukioloaikana) kortin sai – mutta vain musiikkikeskukseen.

Harmittaa tuo Apajan pisteen lopettaminen. Olihan samassa paikassa myös turisti-info aivan keskellä kaupunkia. Missä lienee nykyisin? Ei ole havaintoa.

Arvaan, että vastaus on tämä: osta netistä. Mutta kun en osta. Haluan nimittäin palvelua, haluan kohtaamisen lipputiskillä, onhan se ensimmäinen askel kulttuurinautintoon. Ja haluan, että ihmisillä on työpaikkoja.

Vaivannäköni palkittiin. Sain lippuja ja sen lahjakortinkin. Vaati vain vähän asian harrastamista.

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  A) kiitos, mielenkiintoinen juttu, uutta tietoa

  B) kiitos vinkistä, täytyy ostaa lippu teatteriin.

  Edellistä kertaa tai näytöstä en enää edes muista, joten kaikki jutussasi kertomasi on ihkasen uutta.

  Mietinkin, että mistä lipun voisi saada. Info oli tosiaankin kiinni kun äskettäin oikaisin Alatorin kautta. (Onko info Vanhassa l-autoasemassa? kyltti on?) Sokoksen kioskista tiedän saatavan lippuja, koska aina joku edellä asioiva ostaa ja tutkailee istumapaikkoja tuskallise….

 • Leena Raveikko

  Hyvä Eino, ainakin ennakkotietojen mukaan teatterissa on nyt monta kiinnostavaa näytelmää. Hiljaiselon jälkeen nautintokin on varmaan suurempi!

 • Eino J. (maallikkona)

  kiinnostavalta vaikuttaa. Paikallisvuoron mainosnäytöllä pyörii mm. teatterin mainoksia. Mielenkiinto heräsi!

 • seija sanaleikkimökistään

  Kiitoksia opastuksesta. Vuosia sitten saimme lahjakortin, jolla piti päästä musiikki- tai teatteriesityksiin. Ihan Nilsiän R-kioskilta ostetun. Ei saanut vaihdettua teatterin eikä musiikkikeskuksen lippuihin. Ainoa mihin viimein kelpasi, oli Maxim.
  Ei ole ihan yksinkertaista tuo kulttuurin ostaminenkaan.

 • Leena Raveikko

  Ei taida enää ennen esitystä jonottamalla päästä muualle kuin kesäteatteriin. Täytyy vain odotella ensi kesää – tästäkin syystä!

 • Anterojnen

  No, ovathan kaupunginteatterin ja musiikkikeskuksen omat lippumyymälät edelleenkin palvelemassa. Sinne siis ostamaan ja vaihtamaan noita lippuja. Ei siis ongelmaa tässä.

 • Leena Raveikko

  Sinulle Anterojnen. Kyllä vaan, mutta kun ne ovat avoinna vain silloin tällöin muutaman tunnin, teatterilla esim. 2 tuntia ennen esityksiä. Pitäisi katsoa siis esityskalenteri ja osuttaa käynti sen mukaan. Koen hiukan hankalaksi.

 • Arja Hakala

  Aiempi Kauppakeskus Apajassa sijainnut Info-palvelupaikka oli helposti saavutettavissa turisteille sekä kuopiolaisille.

  Mutta nythän samainen palvelu on lennätetty Kuopion valtuustotalolle Suokadulle.
  Ennen kuin sinne osautuu ja löytää paikan, on asia toinen.
  Helppo saavutettavuus on unohtunut tässä kohtaa täysin.

 • Leena Raveikko

  Ahaa. Tämä oli minulle uutta tietoa. Jotta sinne kaupunkilaiset ja turistit löytäisivät, pitäisi laittaa tienviitat torilta kohteeseen. Ei nimittäin ole ihan asioimismatkan varrella kovin monelle. Kiitos vinkistä! Jospa sielläkin niitä lippuja myydään….

Kommentointi on suljettu.