TILINPÄÄTÖS

Huhtikuu, vuosikokousten ja tilinpäätösten aika. Nyt teen lumitilinpäätöksen.

Voittopuolella on lumen runsauden ja auringonvalkeuden tuoma riemu. Lumileikit pulkkamäkineen ja lumiukkoineen. Ja hiihtämisen ilo, jota kesti ja kesti. Latujen hyvä verkosto ja kunnossapito sekä maalla että veden päällä. Siitä kiitos kaupungille. Ja Pilpan majan talkoolaisille kumarrus ja kiitos siellä nautituista kahvikupposista ja pullista. Noista kaupungin parhaista. Jäälatujen luistosta nauttiminen kesti pääsiäiseen, monivuotinen unelmieni täyttymys! Ja jos lisää tuota valkoista höytyvää on tiedossa eikä latukoneen kuljettajilla ole kiire pitää vuosilomiaan, saadaan ehkä suksia vielä vappunakin. Ai niin, tämähän olikin tilinpäätös, ei toiveluettelo.

Voittopuolella on myös jäämaratonradan loistavaakin loistavampi kunto. Niin oli sileä ja railoton vielä pääsiäisenä. Oli pakahduttavan ihanaa veistellä luistinten terillä Kallavettä aurattua uraa pitkin. Ylellistä! Eksoottista!

Sitten tappiopuoli. Se lumi. Jota tuli ja tuli. Ja taas tuli. Metri tuli varmasti täyteen jo ennen viimeistä pudotusta toisena pääsiäispäivänä. Vyötäröön asti upotti pelastaessani omenapuitani jäniksiltä. Lehmänhermoja se vaati maan tasalla asuvilta. Kola oli kovilla. Ja vitutuskäyrä korkealla aamuisin ja illan kähmässä. Vähempikin olisi riittänyt. Olivat tiukilla myös autoilijat, kun lumen alta autojaan etsivät. Mutta autoissa on sentään leveät renkaat joissa nastat. Ainahan autolla pääsee. Lumessakin. Mutta me pyöräilijäparat. ME vasta kovilla olimmekin. Eivät hatutuskäyrät enää riittäneet kuvaamaan tunteitamme, kun uppohangessa uppuroida saimme. Tosin täytyy Mestarille kiitos laittaa täältä tappiopuoleltakin, sillä kyllä yritystä oli kunnossapitoon kiitettävästi. Pyöräilen tätänykyä Petosen ja kaupungin väliä, useimmiten pyörätiet oli aurattu ennen klo 7:ää. Mutta yliopiston monttu on pohjanoteeraus. On ollut joka vuosi. Liekö siinä kohdalla oma kunnossapitosopimus, kun tuo pätkä erottuu kehnoimmin huollettuna kaikista muista väylistä. Kevät on pahin. Savilahdessa pyöräilijä saa taituroida sohjon, kohvan ja jään kaikkien olomuotojen päällä pyörällään. Työntää täytyy, ei mahda mitään. Tasapainotaito on totisella koetuksella.

Sitten taseeseen. Oli talvien talvi. Vitutus unohtuu nopeasti. Plussan puolelle jäädään, siirretään tilikauden ylijäämä hyvänä mielenä kevään odotukseen. Sillä odotus voi kestää ja likaisista kinoksista ei jaksa kukaan enää iloa repiä.

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Pyöräilijät ovat talven sankareita! Teräshenkilöitä! Tämä talvi on kohottanut myös omakotiasujien kuntoa! Ilmaista treeniä raikkaassa ilmassa puhtaan lumen seurassa. Kunnon kohotessa on vaikeusaste noussut lumipenkkojen myötä. Hywä wanhan ajan lumitalvi enteilee kunnon kesää.

Jätä kommentti

*