TIMANTIT OVAT IKUISIA – KORUT EIVÄT?

kieltolaki - tinat (kuva: leenaraveikko)

Minulla on (ollut) paljon koruja. Olen ollut mm. korufriikki kenkä- ja laukkufriikkiyteni lisäksi. Korufriikkiyteni alkoi Aarikan puukoruilla. Iloisen värisiä korviksia löytyi valikoimista joka lähtöön. Olivat mukavia, mutta harmillisen kevyitä. Ne nimittäin irtosivat ja katosivat korvista ihan itsestään. Olen mm. kontannut korvakoruani etsien Sektorin tuulikaapissa (tosin pyysin kenkäkaupan myyjää kaveriksi, etten olisi vaikuttanut niin pöljälle). Parittomia korviksia oli pian kourallinen.

Sitten alkoi Kalevala-boomi. Uusia piti hankkia, vaikka tarvettakaan ei ollut. Enhän juuri koskaan käy arvokkaissa tilaisuuksissakaan. Kalevalakorujen kadottaminen on yhtä helppoa kuin aarikoiden. Tosin kalevalakorviksia sai aikoinaan Svardiltä yksin kappalein. Hieno homma, nyt ei ole Svärdiäkään, minulla vain parittomia kalevalakorviksia.

Osaan kadottaa myös sormuksia. Joskus ne palaavat etsintäkuulutettuina takaisin, joskus eivät. Vessan pöntöstä siivouksen yhteydessä alas vedetty timanttisormus ei palannut. Vaikka soitin Lehtoniemen puhdistamolle ja pyysin seuraamaan sinne tulevaa virtaa ja ottamaan talteen sieltä sormukseni. Ystävällinen valvontatehtävässä ollut henkilö ehdotti: Rouva hyvä, teidän kannattaa purkaa kihlaus. Olin nimittäin kuullut eräänä vappuna radiosta, että paskavirran seasta oli löytynyt tekohampaatkin. Niin että miksei yksi timanttisormus.

Niin, siis mikään ei ole ikuista. Ei rakkaus eikä timantitkaan. Mitä siis kannattaa luvata näin uuden vuoden kynnyksellä? Ei mitään pysyvää, ei mitään varmaa. Kannattaa vain ennustaa. Tinoja ei ole lupa valaa, niitähän ei kaupoissakaan enää ole. Yksi ikivanha perinne on katoamassa, myrkylliseksi todettu. Minulta sitä löytyi kaapista 8 tinakenkää ja 1 kauha! Paljonkohan saisin niistä, jos lähtisin kaupittelemaan niitä aattona torin kulmalle? Uskon nimittäin tinaennustuksiin,  ne pitivät aina paikkkaansa. Kääntelin aina omaani niin kauan, että sain siitä  seinälle jonkinlaisen matkaan viittaavan varjon: laivan, lentokoneen tai minkä hyvänsä. Aina ennustus toteutui. Vaikka hahmo olisi ollut kuinka dalimainen. Pitänee nyt katsoa tulevaisuuteni korteista…

Ennustan nyt ilman kortteja tulevalle vuodelle lisää lunta (ainakin Kuopion korkeudelle), voikukkia kesäksi, syksyksi lehtipuiden riisuuntumista. Kaikki muu onkin sitten epävarmaa. Parempaa uutta vuotta teille kaikille!

Jätä kommentti

*