YLISTYS LENTOPALLOLLE

Löysin laatikostani kauan sitten kirjoittamani oodin lentopallolle, jossa mm. näin:

… Lentopallo,

sinä kirvoitat meistä

kesäiltojen ilot ja kiroukset

kohti lintujen siiveniskuja.

Viekoittelet meidät

ilta illan jälkeen

tälle verkon halkaisemalle kentälle…

Näin se on, tänäkin kesänä. Veri vetää kentälle, jossa hanskat käsissä ja lämpötakit niskassa iskemme tuota maagista palloa. Maaginen pallo on siksi, että se saa kukkimaan huumorin, sympatian, kannustukset ja kaiken kattavan veljeyden sekä omia että vihollisia kohtaan. Oikea sosiaalisen kasvattamisen täsmäväline! Sen vuoksi se varmaan on myös buddhalainen peli. Marketta Horn (kirjassa Neljän dollarin päivä) nimittäin äkkäsi maalimanmatkallaan Intiassa buddhalaisluostarin seinältä hyvän elämän säännöt, joista yksi oli: Pelaa lentopalloa!

Sen allekirjoitan minäkin. Lentopallo ei ole ryppyotsaisten peli. Parhaimmillaan se on terapiaa rankan tai muuten pieleen menneen päivän jälkeen. Lentopallokentällä aika pysähtyy pallon ilmaan nostamiseen, passaamiseen ja iskemiseen. Jos onnistut, iloitsevat kaikki, jos et, toteamme, että kaikki tyrivät vuorollaan. Lentopalloa parempaa yhdessä tekemistä saa etsiä. Pelaaminen ei ole iästä kiinni. Kentillä, joilla olen pelannut, on ikähaitari ollut 10-80v. Pienimpiä opetetaan pelin henkeen, senioreja tuetaan pysymään mukana niin kauan, kuin intoa riittää. Kunnosta ei niin väliä.

Jouni Parkkali, lentopalloilija, täyttää tänään 60 vuotta. Onnea hänelle! Kestäviä luita kaikille pysyä mukana pelissä, joka opettaa ryhmätaitoja parhaalla mahdollisella tavalla! Tänäkin juhannuksena, vesisateesta ja kylmyydestä piittaamatta.

leenaraveikko

Kommentit

 • Eino J.

  blogitoimittaja toivoi viestissään, että blogistit kommentoivat myös toisten blogistien tekstejä.
  Leena on oikealla asialla!

  peliä ja liikuntaa tässä tarvitsisi itse kukin …

 • Seija Hämäläinen

  ”Oikea sosiaalisen kasvattamisen täsmäväline”! Lapsenlapsellani oli liikunnalliset syntymäpäivät koripalloa vuoden pelanneille. Juhlissa toisten huomioimisen huomasi kaikessa.
  Liikennehäiriköille voisi pallopeliharjoittelu tehdä hyvää.

Kommentointi on suljettu.