17.) veriset jäähyväiset

00001 Suomi:

Yllättäen jokin tuntematon lahjoittaja kippasi Suomen jokaiselle ruoan jakelupaikalle ja päiväkodin keittiön portaille suurehkon erän lastenruokaa ja moniaita muita ruokatarpeita. Eräällä pikkupaikkakunnalla siellä täällä kesätoimittaja poikkesi jopa kuvaamaankin tapausta, mutta sitten se näköjään  unohdettiin.

00001 Suomi toisaalla:

Muutaman maalaispoliisikonttorin pihaan ilmestyi jykeviä lukittuja laatikoita löytötavarana. Lupajaoston pihaan ilmestyi joitakin papereita Kuopiossa ja jonkinmoinen laatikko. Kukaan ei oikein tiennyt, mistä ne putkahtivat. Valvontakamerat olivat kyllä päällä, mutta niissä näkyi ainoastaan jonkinlainen kirkkaus hetkittäin, kun nauhoja hoksattiin viikkojen jälkeen ryhtyä kelaamaan,

Puolustusvoimien aluetoimistoihin kärrättiin eräänä päivänä laatikko, missä oli kerrottu asekätköistä. Tapausta pidettiin ronskina huumorina, ja pilailuna, mutta nuorimmat kersantit lähetettiin kuitenkin karttojen perusteella suunnistamaan, tai missä mikin rasti sattui olemaankin. Erityistä kiirettä ei ollut. Yllättäen operaatio muuttuikin salaiseksi, eikä asiasta sen koommin puhuttu mitään. Telaketjuajoneuvoja ynnä muuta kuorma-autokalustoa liikkui hämärinä elokuun kuuttomina öinä ja useina syysöinä eräillä paikkakunnilla.

70000 Jossain Kuopion läänissä:

Vaari pohdiskeli liikekannallepanosuunnitelmaa kylmänsodan ajoilta. Nyt kaikki piti tehdä uusiksi ja purkaa varastot, agenttitoiminta loppuu tässä muodossa. Kohta ruoat pilaantuvat, joten ne oli syytä laittaa kierrätykseen. Sormenjäljet ynnä muut tunnistetiedot hävitettiin. Ainakin tuote-erien jäljittämisessä on iso työ.

Vaari päätti lähettää lopetusviestit Kiinaan kolmannelle pääsihteerille ja myös muille Tildan kumppanuushenkilöille, mitäpä heitä nyt tulevassa sodassa sitten onkin. Saattaa puhjeta aivan tuossa tuoksinassa, mutta kun neuvostoliitto ei tullutkaan rajan yli kun suunniteltiin ukrainaan menon aikaan, niin heidän suosimansa lastenruoat ja muut eväät ja tarpeet on aihetta laittaa kiertoon. ät

Tildan serkut vievät mennessään tärkeimmät laitteet ja paperi poltetaan saunan uunissa. Kiinalaisten vekottimet kuulemma haetaan myöhemmin.

Korealaiset ohjukset täytynee antaa valtiolle. Osaavat varmaankin korjata niihin uudet osat – ne kun ovat menossa Amerikkaan ja jonnekin sinne suunnalle – kaiketi natoonkin. laukaisukoodit ja salkut on muistettava irrottaa verkosta.

Täytyy laittaa sopivia vinkkejä murhien tutkijoille, jotta hoksaavat ulkomaalaisten agenttien täällä mellastaneen ja peitelleen jälkiään, jotta olisivat suomalaisten tekemiä. Eipä silti, kaikki on vanhalla rutiinilla eliminoitu niin kuin sanotaan. Eivät enään täällä hääri – maanalla ovat –

 

Kuolema Etelä-Kiinan merellä – kesäjännäri

Jätä kommentti

*