18, Tekemistä kaupungilla

Kuolema Etelä-Kiinan merellä kesäjännäri

Agenttina 2017 – liity joukkoon!</

strong>

Kuopiossa, kuten kaikissa kaupungeissa, tarvitaan omaa tekemistä eri vuodenaikoina. Maalla on kylvö- ja korjuutyöt, mutta mitä on kaupungissa; Päivälehden sivuilta löytyy runsaasti agentille menovinkkejä, kiitos siitä. Aamukahvireissullaan agenttimme törmäsi mainokseen. Uusia agenttikokelaita seulotaan kisan parhaimmistosta! Järjestön toimisto päätti seurata vaivihkaa asian etenemistä. Täytyy selvittää, mistä on kysymys – kuka järjestää ja maksaa, ketkä pelaavat?

Niin
Maailman vapauden eteen joutuu ponnistelemaan. Meistä jokainen. Paikalleen ei saa jäädä! Maailman vapautta puolustavan agentin osa on kaikista vaativin. Hän kohtaa mitä erilaisimpia haasteita – hän on tiedemies, kauppias, taistelija ja kaikkea mitä ihailemme menestyvissä naapureissamme.

Sankari joutuu esimerkiksi ajamaan kuumönkijällä, suihkukoneella, surffailemaan aallokossa ja netissä, kohtaa päivittäin väkivaltaisia henkilöitä ja hän on itsensäkin monitaitoinen tappelija – hän osaa tietenkin ajaa kaiken mallisilla autoilla (tarvittaessa lujaa mutta varmasti), hän muistaa kaupunkien tärkeät ravintolat, iskupaikat, kartat ja piilopaikat – yleensäkin hän hallitsee monet konstit.
Tänä kesänä Kuopiossa on runsaasti tämän alan osaamista.

Valvontakeskus

Yön uutiskoosteessa ei erityistä. Eri järjestöjen agentit ja toimistot ovat suomalaisittain kesälomakauden tapaan hiljaisia – päivystäjät töissä. Maailmalla liikehditään tavanomaiseen tapaan – kauppa käy ja rahti kulkee. Diktatuurit ja demokratiat kukoistavat samoin kuin eilen.

Agentti ammattina!</

strong>

Eri aikakausilla on uskottu, että ihmiskunnassa kaikki olisi jo saavutettu ja koettu, että ihmisen tietämys ja onni ovat huipussaan, toisinaan, että maailma on käynyt vanhaksi, ja kasvu on lakastumassa kuten pitkään samaa kasvia viljellyn pellon voima ehtyy jne. Tässä sarjassa vain mielikuvitus on rajana – ja sitä riittää kun raikas ja vilpoinen sää hellivät.

Esimerkiksi poliisin tai sairaalan päivystyksessä törmää kirjallisuutta ja toimintaelokuvia seuranneen – valveutuneen lukijan – tuntemiin mitä erilaisimpiin haasteisiin. Agentin osa on tunnetusti vaativa. Agentiksi värvätään tietenkin ensisijaisesti tavallisia kadun tallaajia, ja agentin on ainakin näytettävä sellaiselta – oltava huomiota herättämätön kaiken aikaa. Me asumme kotonasi.

Tutkimusasema Etelä-Kiinan merellä

Ilmapiirissä on vaihtelunhalua, mitä liikenteen seuraaminen merellä tuo tullessaan. Selvästi jotain tapahtuu lähiaikoina. Raportoimme valvontakeskukselle … erikoista …

Uudessa toimistossa


Äskettäin Kuopioon siirtynyt agentti on ryhtynyt järjestelemään toimintaansa. Hän hankki kotoisuutta hakien bonzai-kasvin. ne ovat Kuopiossa vähissä, mutta löytyi pari kuitenkin. Niitähän voi kasvattaa itsekin kotimökillään ja ruukussa. Niin, ruukku täytyy vaihtaa.

Koti–ikävän torjuntaan ja rauhalliseen odotukseen