2. Alkukesän keitto 🔫🍲🍄🥣🌶️🥦

Agenttien yöttömän yön tapaaminen huipentui luontoviikkoon. Jokainen vastasi selviytymisestään, kuten ruoastaan aupungissa. Tarkkana on aina oltava, kun eliminointi on ikuinen uhka.

Päivillä kuitenkin pohdittiin, ”Mikä alkukesän keitto on paras” . Jokainen tuntee Suomessa talvella tarjottavan kesäkeiton. Alkukesästä tukeudutaan edelliskesän tarpeisiin, mutta tuoretta kyllä pöytään jo löytyy varhain kesän alussa, paikkakunnittain ja ryytimaan tasosta riippuen, ja luonnostakin keräten.

Sienistä kanttarelli noussee ensin. Tukkilanit ja vastaavat paikat saattavat tarjota aarteita. Ryöpättävä sieni, eli on keitettävä tovi jotta kanttarellin myrkyt saadan pois. Muitakin vastaavia syötäviä sieniä löytyy, joten sienitietlisuus kannattaa kerrata jos sieniä aikoo syödä.

Agenttien kesäpäivillä kerrottiin kenties parhaat myrkytystarinat, eliminointi naamioidaan vahingoksi, mitä kokeneelle sienestäjälle ei pitäisi sattua. Nuolimyrkkyjä on lukuisia, ja herkkuja sen ohessa. Salaisin tieto tietenkin jää kergomatta.

Sienet ja marjat kannattaa poimia ja säilöä. Agentit joutuvat itse hankkimaan ruuat. Säilykkeitä ei viitsi syödä jatkuvasti ja talvi on pitkä. Joumukinkkukin kasvaa kesällä ja suolataan loppusyksystä. ..

Montako agenttia eliminoitiin? Eipä siitä tilastoja julkaista.