3. Salaattilinko

Kyllä. Agentti on töissä kaikkina päivinä. Tehtävää riittää. Koodi on tänään vaihtunut. Oikeasti salaattilinko on vekotin, mitä veivaamalla koriin asetettu huuhdeltu salaattikerä kuivataan vedestä. Keskipakovoima saa salaattikerään jäneen vedn sinkoutumaan verkon läpi. Salaattia ei tarvitse ravistella.

Kuinka tultiin toimeen ilman linkoa, sopii pohtia. Ja kuinka turvallisuudesta huolehdittiin ennen agentteja, sopii pohtia. No, salaatit huuhdeltiin tai ei. Vesi valui kulhon pohjalle tai lätäköksi lautaselle. Salaattikastike on vetinen, jottako ongelmaa havaitsikaan. Agentti on varmaankin maailman vanhin ammatti. Tiedustelija on liikkunut joukon edellä.

Toimittajat raportoivat uutisia ruudun äärelle. Tai lehden palstalle. Ammatti on edelleen vaarallinen monisa maissa, sanotaan. Myös poliisin työssä on vaaransa. Saattaa onnettomuus sattua sinänsä kenelle vain, vaikka ei nuuskisikaan työkseen. Jännitystä aiheuttaa enemmän työskentely agenttina. Vastavoimat jylläävät. Agentti on kuin tuo salaatin lehdiltä ravisteltava huuhdevesi. Tarpeellinen jotta hiekka tai muu roska poistetaan ennen ateriaa.