Suojattu: 50 kpl

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Toimiva tulitikku on yksi suntion tärkeimmistä työkaluista. Nykyisten tikkujen päästä roiskahtavat palavat sähinkäiset saavat suntiopolon miltei paniikin partaalle, kun se hiivatin tulinen pirpale sujahtaa alttarikynttilää sytyttäessä vanhan puukirkon lattialankkujen reiluun rakoseen. Vuosikymmenet, jopa vuosisadat pölyä kerännyt permannon alunen suorastaan imee tällaisia vieraita seurakseen. Toinen satunnainen sujahtelija on hermostuneen sulhon morsmaikulle tarkoitettu vihkisormus.

  • Eino J. Pennanen

   Toimivaa tulitikkua tässä haeskelen; Onkohan tulitikuilla ”parasta ennen” päivää, vai lieneekö tuo räiskyminen perusominaisuus? Jokin tulitikkudirektiivi?

   Maallikkona olettaisi, että jokin TUKES tai vastaava valvoo myös tulitikkujen turvallisuutta ja laatua, sekä määrää tarvittaessa vaikka tuotteelle takaisinvedon. Tikkua raapaistessa tulinen rikin pala, pirpale, saattaa tarttua esimerkiksi keinokuituisiin vaatteisiin tai huonekaluihin. Monet näistä leimahtavat nopeasti, tai jäävät kytemään.
   >> Havaitsin tuossa äsken, että Kuningaskuluttaja on ”tutkinut” asiaa 03.04.2008 Tulitikut kipinöivät ja katkeilevat -jutussaan. VTT:n eräässä julkaisussa on myös asiaa tutkittu: … suositeltavaa on ettei (julkisen tilan) sisustusmateriaali syttyisi tulitikun liekkiä vastaavasta sytykkieestä … monimutkaista? … (Googlaaminen vei myös sivulle Finlex / Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös räjähdystarvikkeista)

Jätä kommentti

*