Alko auki pyhinä ja 21:een

Alkoholin myyntiajat vapaiksi

Politiikassa vanhoillinen konservatiivi ja luova demokraatti ajattelevat eri aivolohkoilla. Toinen puolustus- ja hätävarjeluna ja toinen ratkaistavissa olevana ongelmana, asiakohtia harkiten. Onko tämä perittyä, opittua tai matkittua, jäi tv-ohjelmassa vielä avoimeksi.

Alkoholijuomien myynti alkoholiliikkeessä ja mietojen vähittäiskaupassa sekä anniskelu ravintoloissa VAI väkevien juomien myynti alkoholiliikkeessä JA mietoja väkevämpien juomien tuominen vähittäiskauppaan on puhuttanut paljon viime aikoina – omaantuntoon saakka. Onkohan pohdittu asteittaista alkoholin myynnin vapauttamista niin, että myös Alko olisi auki pyhäpäivinä ja iltamyöhään, tai jopa 24/7? Tämä voisi olla välimalli. Jatkoa voisi ehkä olla se, että ravintola voisi myydä myös pullon kotiin tai pullon pohjat voisi ottaa ravintolasta mukaan, samaan tapaan kuin pitsan tähteet.

Tuotetestaus ja -turvallisuus olisivat varmaankin parhaiten tai varmimmin taattuja kun alkoholijuomien myynti on asiantuntijaorganisaatio Alkon asiaa. Suurilla keskusliikkeillä on tietääkseni ainakin ollut tuotetestausta, mutta lieneekö sitä enää millään ketjulla. Tässä viittaan tapauksiin joissa katukaupassa alkoholina myyty tuote on johtanut myrkytyksiin ja näön menetykseen ja/tai kuolemaan. Ymmärtääkseni Alko vastaa että sinänsä myrkyllinen alkoholi oh kuitenkin kohtuuden rajoissa turvallista nauttia? Tutut olutmerkit ja vastaavat ovat ymmärtääkseni valmistajan tuotevastuulla, ja käymistuotteena muutenkin turvallista. Se myrkyllinen alkoholi taitaa muodostua vasta väärässä tislausmenetelmässä, ellei sitten tarkoituksella myydä tuotetta väärin perustein?

Kenpä tietää?

Kommentit

 • Mustamies

  Arvoisat Alkomihooolista päättäjät, elee antako sellaista luppaa, että Ravintelit voivat antoo vajjaat Alkohooliputelit ravintelista poistujille.
  Siinä suauttaa kavulla syntyä tappelu, kun putelilla lyöpi jotakin päähän, niin ambulanssiakin silloin tarvitaan.

  • Eino J. Pennanen

   Kiitos havainnosta: Mustamies on oikeassa vaarojen lisääntymisen mahdollisuudesta – mutta tulipahan mieleeni.
   Ehdotus ravintolan kotimyynnistä lisäisi kaivattua ravintolamyyntiä. Muistelen että ravintoloihin tullaan nykyisin valmiiksi pienessä maistissa, kun hinnat nousivat tai jotain vastaavaa muuttui takavuosina.

   Sinänsä puteleja on varmasti katukuvassa kyllä jo muutenkin. Ehkä ravintolan annokset voitaisiin lorauttaa turvallisuussyistä kierrätettäviin muovipulloihin?

Kommentointi on suljettu.