En juhli: Suomi Finland

Nykyisin suomalaisilla on paremmat mahdollisuudet pärjätä itsenäisessä Suomessa ja maailmalla kuin 100 vuotta sitten eläneillä. Elinikäodotuskin on jo yli kaksinkertainen koulutuksen tuomasta tietotaidosta ja muusta hyvästä puhumattakaan.

Uutisten mukaan eräitä juhlatilaisuuksia on jouduttu perumaan 2021 koronatilanteen vuoksi,

mutta,

paikallisen lehden sivuja selaillessa juhlallisuuksia sittenkin järjestetään.

 

Tärkein juhlamieli on tietenkin meillä jokaisessa kodissa. Tuossa ensimmäisessä kappaleessa kuvasinkin jo sitä, mistä tämä juhlallinen tunnelma tai iloisuus ja onnellisuus juontuvat. Vaurautta on kertynyt monessa muodossa – teitä, autoja, loma-asuntoja ja kerrostaloja sekä marketteja, muutamia mainiten.. Tulonjaosta keskustellaan parhaillaan ammattiyhdistysten tupo-pöydissä. Muutakin hyvää jaetaan poliittisissa piireissä. Sieltäkin löytyvät nämä etupiirijaot varsin selkeästi, näin arvelen.

 

Kuinka sitä itsenäisyyttä juhlistetaan? kukin tavallaan

Parhaiten itsenäisyyspäivä ilmenee vapaasti tuulessa liehuvista Suomen lipuista. Isäntä, talonmies tai huoltoyhtiö sen aamulla salkoon nostaa. Julkiset rakennukset usein valaisevat lipun, joten sitä pidetään salossa täysi päivä. Leivoksiakin oli kaupan hyllyssä tarjolla sinivalkoisin värein. Saattaa nauttia itsenäisyyspäiväkahvit ja nauttia vapaapäivästä, keille se on suotu (ettei ole itsenäisyyttä turvaamassa päivystyksessä tai vuorotyössä).

 

kyllä sitä itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänäkin vuonna! näin on hyvä