etsi kuvasta asunnottoman teltta

Kaiketi asunnottomia on eri perustein,

ja eri alueilla, mutta yksi yhteinen tekijä ongelmassa näyttää olevan: raha, tai sen puuttuminen asukasehdokkaalta.

Toinen keskeinen tekijä on asuntojen kalleus tai oikeastaan kysyntä tietyillä alueilla, kuten pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa. Esim. pakolaiset jouduttiin Helsingissä majoittamaan hotelliin, jos muistan oikein tv-uutisia.

Tulinkin jo siihen, mitä piti kysyä.

Talousarviokeskustelussa eräs kansanedustaja vertasi jotain  laskelmiinsa pakolaiskustannuksista vuonna 2019. Hän oli päätynyt summaan, mikä oli puolitoista miljardia, siis 1500 miljoonaa. (Paljonko rahaa lienee jo palanut?)

Uutisissa kerrottiin17.10.2018, että asunnottomia on Suomessa yli seitsemän tuhatta (7000) henkilöä.

JOS yksi huoneisto maksaa 100 tuhatta, asuntojen ostoon tarvittaisiin 700 miljoonaa. Viittaan edellä sanomaani, että täysin vieraisiin ulkomaalaisiin Suomi käyttää rahaa tuon summan kaksinkertaisena yhden vuoden aikana – siis omalle kansalle sijoitusasuntojen hankkimiseen jää rahaa ja vielä toinen mokoma vuokriin ja tilapäiseen tukeen – esimerkiksi köyhälistön ja syrjäytyneiden ruokaan.

ääneen ajattelua

Miksi poliisi ja rajavartiosto sitten päästi maahan sisäministeri Orvon vastuukaudella noin suuren ulkomaalaisjoukon, joiden alkuperästä tai tarkoitusperistä ei tainnut olla kaikinperin selvyyttä, josko on vieläkään? Hyvä kysymys varmasti monen mielestä?  Usein asioita ei voikaan verrata tai rinnastaa keskenään. Ehkä Pariisin ja Suomen kilomittaa, mutta moni muu asia ei ole relevantti.

Ratkaisuja voi pohjustaa;

Onnibussilla taitavat olla Suomen halvimmat bussitaksat, joten ei kun kiireesti niitä vuokraamaan ja järjestämään tulijoille paluukyyti, niin asuntoasiat on ratkaistu – ovathan ne pakolaiskeskukset vapaat heti, joten jonkinlainen hätämajoitus oman kansan  satunnaisille kelkasta pudonneille löytyisi heti – osalle jopa hotelli, jos tyydyttäisiin samaan tasoon kuin ulkomaalaisia majoitettaessa paikoin tehtiin.

Ympäristökriisi pääsi pukkaamaan päälle,

vaikka tähän saakka on oltu tekevinämme kaikki oikein ja lakien ja säädösten mukaan – maapallo lämpenee huippuvauhtia – joten on mahdollista sekin, että meillä lainsäädännössä on jotain vikaa – ja kiireesti korjattavaa – myös tämän nk. pakolaisongelman käsittelyn ja aiheutumisen osalta.

Asiat tulisi vain tutkia ja etsiä oikeaoppinen ratkaisu,

ennen kuin on tälläkin (pakolaiskiintiö)saralla myöhäistä – tai hätä kädessä.

 

 


(ei tuossa kuvassa tietääkseni ole telttaa hangessa tai muuallakaan – kukapa sitä nyt ulkona pakkasella; kuva taitaa alkuaan olla ilmaiskuvapalvelusta, ja sitä on rajattu pariinkin kertaan – kiitos kuvan luovuttamisesta, jos sen ottaja sattuisi kuvansa tunnistamaan!)

Jätä kommentti

*