Force majeure – porsseko ⚖️‼️

Onko valtion maksettava korvauksia firmoille koronasta?  tai unionin? Ei välttämättä. Yrityksillä on vakuutukset ja kansalla työttömyysturva – ja valtiolla velkaa antava oma (Suomen) pankki sekä oma raha. Viljelykausi alkaa, ja toiveissa on saada satoa ja lähiruokaa ensi talven ajalle.  Että elämä jatkuu.

Ylivoimainen ennakoimaton este, myräkkä on tuo korona, mutta kulkutauti silti, ja niihin on varauduttu yleensä – ehkä huonosti. Olisi varauduttava siis. Rahastoja pahanpäivän varalle jne. Nekin syödään joskus, ja sitten,.. . Kuukahdetaan tai pärjätään vähemmällä, ehkä ei koskaan aivan kivikautisesti, mutta tulevat polvet suuren velkataakan alla, ja ehkä se pari prosenttia edelleen koroilla eläen. Ehkä.

Kylvöjen aika koittaa takatalven jälkeen, kesä siis.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Oma raha meiltä puuttuu, ja siis oma politiikka taloudessa. Ajelehdimme toisten, enemmistön, päätösten varassa. Ammattilaisuutta tuo vaatii, ja yhteistyötä.

    Korona on onneksi laantumassa – väki säikähti hallituksen liikkumisrajoitusten suunnitelmia, ja olimme vapaaehtoisesti varovaisia. Rokotteetkin purevat. Hyvältä siis vaikuttaa tuo kesän odotus. Ruohokin jo puhkeaa ja leskenlehdet. Takatalvi vielä piristää varhaisen lämmön jälkeen, joten odotus jatkuu, palkinto odottaa. Kesä se on sateinenkin, hellepäivistä puhumattakaan, kohtuudella kaikkea.

Kommentointi on suljettu.