Hae Oikeistosäätiön rahaa Suomeen

Hissipuhe

Suomen kansa on kasvanut. Olemme tottuneet niin sisäpoliittisiin kuin ulkopoliittisiin vaaliteemoihin. Eräs näistä on ollut Moskovan kortti ja että Ulkopolitiikka ensin. Lapsiperheisiin ja teollisuuteen on panostettu – perhe ja toimeentulo – koulutus. Tiet ja eri paikkakunnat on pidetty kunnossa. Kaikkeen on tarvittu yhteistä rahaa.

Sosiaaliturva, eläkkeet ja hyvinvointi on rakennettu oikeusvaltion olemukseemme. Monipuoluejärjestelmä on saatu toimimaan – ensin presidentin johdolla ja vuosikymmen parlamentaarisissa puitteissa.

“Hissipuhe” on oikeastaan vain vapaa käännös työnhakijan myyntipuheesta, mutta olkoon tämä ajatuksellinen rahahakemus yhdysvaltalaiselle oikeistoliittouman säätiölle – jos ja kun se perustetaan tukemaan Euroopan oikeistoliittouman vahvistumista tai jopa yhdentymistä puolueeksi tai liikkeeksi.

Vaalirahaa tarvitaan puolueille ja ehdokkaille – kilpailua

Suomi on ollut puheissa jo vuosikymmeniä amerikkalaista amerikkalaisin – jos kohta- sanottu myös Euroopan Japaniksi, kun 1980-luvulla meillä meni vahvasti. Yhtäältä, Suomeen haetaan sijoituspääomaa ja yrityksiä sekä kiinteistöjä suorastaan markkinoidaan ja myydään ulkomaisille sijoittajille (etteikö jo ole ollut pitempään virastokin tätä toimintaa edistämässä). Poliittisen rahan tuleminen – tai sijoittaminen – on vain antanut odottaa aikaansa.

Perusteluja

Ideologiamme uskonnoista alkaen ovat ulkomaisia – jopa jako oikeistoon ja vasemmistoon – talousjärjestelmästämme puhumattakaan. On aivan oikein, että myös poliittinen vaikuttaminen Suomessa ja Suomeen on laaja-alaista. Kansan ja demokratiamme asia on käsitellä kukin tilanne kunakin aikana – sen me osaamme jo kokemuksemme perusteella – 101 vuotta valtiollista itsenäisyyttä.

Uhkat ja mahdollisuudet

Uutena maailmalla on alettu puhua Venäjän (mahdollisesta) vaikuttamisesta eri maitten vaalikäyttäytymiseen – ikään kuin sitä ei olisi tehty eri valtioiden ja vastaavien organisaatioiden toimesta jo iät ja ajat. Jos kohta – erittäin voimakkaasti Yhdysvalloissa vaikutti kommunismin vastainen ajojahti – eräänlainen noitavainojen kaltainen toiminta – maailmansodan jälkeen, joten jokin uuden ajan idea sen tilalle tarvittiin, jos tiedot muutoin olisivatkin heppoiset. Mutta, Suomessa tähän Moskovan vaikuttamiseen on jo totuttu ja se tunnetaan – ehkä keinot ovat erilaiset kuin aiemmin, mutta silti.

(Kakkososassa tehdään malliksi toinen rahahakemus koko kansanosia ja ns. puolueettomuutta tavoitellen)

Pannaanpas hihat heilumaan, jotta rahahanat aukeavat!

Marshall avuksi sanottua toisen maailmansodan jälkeen jaettua kehittämisapua ei neuvosto-Venäjän kielteisen kannan vuoksi saanut Suomeen hakea, joten olkoon tämä raha – tai jäänee ilmeisesti myötävaikuttamisen asteelle medioissa ja eri kampanjoina Suomeen suuntautuessaan – jälkijättöistä kehitysapua.

Nähtäväksi jää, kuinka tuo ulkomainen tuki kanavoituisi. Avoimesti kuitenkin sen tarjoajataho on ollut liikkeellä. Mitä tämä oikeistolainen toiminta kirjoitettuna tai puhuttuna on, jäänee sekin nähtäväksi. Kirjoitan siitä syksymmällä vielä toiseen kertaan pohdiskellen.

 


(laitoin teemakuvaan oman kuvani, mutta siinä voisi olla myös Sinun kuvasi – sillä kaikki kansanvaalit olisivat sinänsä halvat, kansalle ja ehdokkaalle, jos edustaja ainoastaan arvottaisiin koko kansan keskuudesta).

Teemakuvassa vaaleja kannattelee kaksi pylvästä, ehdokkaan tai puolueen myyntipuhe ja vaaliraha, joilla haetaan huomioarvoa ja vakuutetaan äänestäjä innostumaan vaaliuurnalle.

Poliitikot pohdiskelevat ammattimaisessa toiminnassa yleensä ensin sitä, lähtevätkö ehdolle JA sitten sitä, että läksivät tai eivät. Tämä postaus on koko kansan etua ajattelevaa – siis meidän suomalaisten.

Vaalirahaa tarvitaan niin kunnallisvaaleissa, kirkkovaaleissa, maakuntavaaleissa kuin eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissakin – osuuskuntien ja vastaavien vaaleista puhumattakaan. Ehdokkaita varmasti on jo riittävästi, joten tässä avataan keskustelu vaalirahasta ja sisäisestä kilpailustakin …

Mitäs veikkaat: paljonko Suomi saa muun Euroopan ohessa? $ ?

 

 

Jätä kommentti

*