Hae vaalirahaa Suomeen Idästä

Hissipuhe 2:

Suomen kansa on kasvanut. Olemme tottuneet niin sisäpoliittisiin kuin ulkopoliittisiin vaaliteemoihin. Eräs näistä on ollut Moskovan kortti – ulkopolitiikka. Paras valtti ehkä on, jos Venäjällä olisi muutama hehtaari joutomaata rajan pinnassa antaa se Suomelle? Jos olisin ehdokas, toivoisin sen olevan tässä Pohjois-Karjalan kyljessä. Toisaalta, Heinävedelle suunnitellaan kaivosta, joten luostareille Valamokin kävisi. Myös Viipurin linna olisi hyvä.

Aikoinaan Suomen ja Venäjän rajalla oli pieni tasavalta, joka liputti Suomen lipulla. Viipurin linna voisi alkuun olla pieni vatikaanivaltion tapainen, perustaisimme sinne suomalaisen siirtokunnan ja muutaman henkilön varuskunnan komendantteineen – se ampuisi tervehdyksenä yhdellä pienellä tykillään kunnialaukaukset esimerkiksi kerran vuodessa viralliselle Venäjän valtuuskunnalle.

Linna olisi edelleen avoin viisumilla tai vastaavalla turisteille. – yhtäältä, vastaava käytäntö sopisi noille toisillekin alueille, esimerkiksi Valamolle – se soittaisi tosin vain kelloja. Jokainen suomalainen varmasti välittäisi asiassa – ehkäpä hallitus jopa suostuisi tuohon lahjoitukseenkin – ja paikkojen ylläpitoon suomalaisina kohteina! – olisi se hienoa.

Ehkäpä Suomen valtio ottaisi nuo linnat ja rakennukset kansalliseen rahoitukseen, kun Suomen lippu liehuisi alueitten yllä.

Ehdokas tarvitsee tietenkin maineen lisäksi myös rahaa. Eiköhän näillä keinoin jo vaalirahaakin kertyisi.

Vaalirahaa tarvitaan puolueille ja ehdokkaille – kilpailua

Suomi on ollut puheissa venäläinen. Laulamme samoja lauluja ja rakennuskanta sekä hallintokin ovat paljolti samaa perua. Yhtäältä, Suomeen haetaan sijoituspääomaa ja yrityksiä sekä kiinteistöjä suorastaan markkinoidaan ja myydään ulkomaisille sijoittajille (etteikö jo ole ollut pitempään virastokin tätä toimintaa edistämässä). Poliittisen rahan tuleminen – tai sijoittaminen – on vain antanut odottaa aikaansa.

Missä viipyy Venäläinen raha? onhan sitä jo suomalaisessa teollisuudessa, mutta investointeja kaivataan kaiken aikaa maailmalta lisää. Onkohan vaalirahaa virrannut koskaan aiemmin Suomeen? Nyt voisi olla hyvä aika aloittaa. Mielikuvamainonta olisi alkuun ehkä paras keino, ja trollauksen kumoaminen siinä sivussa.  Kyllä advokaatit keksivät pelisäännöt, jos aihetta on.

Perusteluja

Venäjän osalta käy sama perustelu kuin jo aiemmin I osassa kuvailin. Ideologiamme uskonnoista alkaen ovat ulkomaisia – jopa jako oikeistoon ja vasemmistoon – talousjärjestelmästämme puhumattakaan. On aivan oikein, että myös poliittinen vaikuttaminen Suomessa ja Suomeen on laaja-alaista.

Uhkat ja mahdollisuudet

Uutena maailmalla on alettu puhua Venäjän (mahdollisesta) vaikuttamisesta eri maitten vaalikäyttäytymiseen – ikään kuin sitä ei olisi tehty eri valtioiden ja vastaavien organisaatioiden toimesta jo iät ja ajat.  Suomessa tähän Moskovan vaikuttamiseen on jo totuttu ja se tunnetaan – ehkä keinot ovat erilaiset kuin aiemmin, mutta silti. Moni hyvä poliitikko varmasti ottaisi tässä ehdotetut aikeet omakseen. Ei tosin taida tuo vaaliraha olla mahdollista muutoin kuin suomalaisilta yrityksiltä, mutta kaikki muu tuki varmaan onnistuu kaukomailtakin käsin toimien?

(Kolmososassa tehdään malliksi toinen rahahakemus koko kansanosia ja ns. puolueettomuutta tavoitellen)

Pannaanpas hihat heilumaan, jotta rahahanat aukeavat!

Tämä pieni alueluovutus, ja ehkä satsaus myös mediaan, vaikkapa valtakunnallinen radiokanava, tai televisiokanava, kun ruotsalaiset jo taitavat hallita suomalaisten mainosmarkkoja – tai kerätä ne (eurot)!

Nähtäväksi jää, kuinka tuo ulkomainen tuki kanavoituisi. Avoimesti TÄYTYY OLLA kuitenkin liikkeellä. Kuinka tämä oikeistolaisempi toiminta kirjoitettuna tai puhuttuna on, jäänee sekin nähtäväksi. Kirjoitan tästä syksymmällä vielä toiseen kertaan pohdiskellen. Onhan Venäjällä kaiketi myös vasemmistoliikkeitä, että tukialue voisi olla laaja-alainen – siellä ja täällä siis.

 


(laitoin teemakuvaan oman kuvani, mutta siinä voisi olla myös Sinun kuvasi – sillä kaikki kansanvaalit olisivat sinänsä halvat, kansalle ja ehdokkaalle, jos edustaja ainoastaan arvottaisiin koko kansan keskuudesta).

Teemakuvassa vaaleja kannattelee kaksi pylvästä, ehdokkaan tai puolueen myyntipuhe ja vaaliraha, joilla haetaan huomioarvoa ja vakuutetaan äänestäjä innostumaan vaaliuurnalle.

Poliitikot pohdiskelevat ammattimaisessa toiminnassa yleensä ensin sitä, lähtevätkö ehdolle JA sitten sitä, että läksivät tai eivät. Tämä postaus on koko kansan etua ajattelevaa – siis meidän suomalaisten.

Vaalirahaa tarvitaan niin kunnallisvaaleissa, kirkkovaaleissa, maakuntavaaleissa kuin eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissakin – osuuskuntien ja vastaavien vaaleista puhumattakaan. Ehdokkaita varmasti on jo riittävästi, joten tässä avataan keskustelu vaalirahasta ja sisäisestä kilpailustakin …

Mitäs veikkaat: paljonko Suomi saa – maata tai tuota ehkä aineetonta muuta – tukea?

(unohtunut teemakuva lisätty 12 pintaan)

Jätä kommentti

*