Huumeliigat etenevät; Kolumbia, Meksiko.. Afganistan.. Suomi ‼️

Eräissä maissa ehdokkaat keräävät suosionsa mukaan suuria vaalibudjetteja. Kaiketi keruuta on säännelty suomalaiseen tapaan, mutta markkinoilla viestintä on kallista. Puolueiden vetovoima tässä kilvassa taitaa ainakin meillä Suomessa olla heikentynyt, näin muistelen takavuosilta. Ehkä yritysmaailma sentään tukee oikeistoa, mutta selvitys jääköön kunkin mielikuvan varaan.

Yleensä hyvä tuote viedään käsistä ainakin hetkellisesti. Kukapa ei muistaisi uutuuskännykkää tai muoviämpäreitä? Yksi vetovoimaisimpia tässä kilvassa on merkittävä huumeteollisuus, näin muistelen uutisia. Uutisetkin voivat olla mainoksia, ja ehkäpä välillisesti myös monet kartelleja käsittelevät ohjelmatkin.

 

Huumevalistus alkoi aikoinaan kouluissa samoihin aikoihin kun imppaaminen ja huumausaineiden käyttö alkoi saada jalansijaa Suomessa. Saattoi olla hippikulttuurin kulta-aikaa. Tietoisuus on ilmeisesti paras raittiina pysymisen valtti. rahakin saattaa ratkaista, mutta sen puuttuessa saatetaan ryhtyä rikollisiin puuhiin.

Voittaako yhteiskunta taistelunsa huumekartelleja vastaan – saako valistus ja vieroitushoidot kansalaiset pysymään erossa huumeista? ainakin tuottavimman osan väestöstään – jää nähtäväksi.

 

Äänestävätkö ihmiset jaloillaan, kävelevät pois huumekaupasta. Kukapa se viihteen oikein määrittelee – ainakin osan idoleista kuvailtiin aikoinaan olleen huumehörhöjä, aikoinaan ehkä juoppolallejakin, mutta ehkäpä musisointi aikansa veti yleisöä tästä tai muista ansioista johtuen, ehkä?

Viihdekin on kovaa työtä ja -bisnestä, joten mielikuvat ja maut siinäkin ratkaisevat – ehkä kapinallisuuskin.

 

Missäpä ne miljardit pyörivät? taloudessa

Näyttää tuo eräästä tv-ohjelmasta oleva mielikuvani huumekartellien levittäytymisestä pitkin maailmaa olevan eräs vaara, kuinka todellinen ja kuinka suuri, täytyy jokaisen kohdallaan arvioida. Taitaa kuitenkin kauppaa tehtävän jo jokaisessa maassa? Pärjääkö sitä ilman huumeita? Kaiketi miljoonia vuosia, mutta onko niitä vuosia vielä jatkossakin? toivottavasti ihmiskunta pärjää