Hyvä Joulupukki – kirje joulupukille

Tontut seuraavat meitä, olemmeko kilttejä. Tämä ohjaa käytöstä kautta vuoden.

Kirje pukille viedään ulos , tarkasti pohjoispäädyn ikkunan alle, aivan lintulaudan viereen. Pukin tontut noutavat kirjeen yöllä. Hieman jännittää. Pukki tulee itse jouluaattona. jännittää

Kaupassa oli kirjepaperia, tavallista ja koristeellista juuri joulupukin kirjeeseen valmistettua. Kirjoitan tavalliselle paperille ja taittelen sitten arkin huolellisesti.

 

Kirjoitan Sinulle, hyvä joulupukki, vaikka isoveli kertoikin, että joulupukkina oli naapurin setä. Veli ei tiennyt, koskapa näin Sinut myös viime jouluna (vaikka naapurista aika jätti), eli veli oli siis väärässä.

Tänä vuonna tahtoisin autoradan, sellaisen kilpa-autoradan missä on monta autoa vierekkäin, ainakin kaksi. Tahtoisin uudet sukset ja pulkan, saa olla kelkkakin. Laskemme piharinteessä mäkeä. Voisit laittaa myös uudet sukat, villapaidan, käsineet, hatun ja alusvaatteita,  kuten jouluna Sinulla on ollut tapana. Saa laittaa pelejäkin mukaan ja eritoten kirjoja. Saavat olla kirpputoriltakin jos ei ole laittaa uusia.

Muistinkohan kaikkea tarpeellista.

Kirjoitan vielä ennen joulua, jos vaikka unohdin jotain ja muistat paremmin.

Ruokia ei tarvitse tuoda, kun ne laitetaan kotona itse. Voisi tietysti olla joulumakeisia, jos liikenee.

Niin ja melkein unohdin.; Laita niitä suomalaisia. Tahtoisin nimittäin, että naapurin Villellä ja Maijalla olisi töitä, ja etelämpänä kaikilla sukulaisilla – koko pitäjällä. Meillä kun oli ennen satoja vaatetehtaita Suomessa ja autojakin tehtiin ja kännyköitä.

Ja jos saa pyytää, meille tarvittaisiin uusi auto – sekin voisi olla Suomessa tehty. ja kännykkä ja televisio, kun tuli mieleen. Jos ei nyt niin ensi vuonna sitten.

Jos löydät, niin alusvaatteetkin ja puserot olisivat suomalaisia, naapureitten tekemiä. Jos tuot joulukahvia, se saa olla ulkomailta kun sitä ei meillä kasva. (rähinäviinaa ei tarvitse tuoda – naapurit antavat sitä toisilleen ja torin kupeessakin sitä jaetaan)

Made in Finland. lukee niissä tavaroissa

hei hei, olen ollut kilttinä!

 

 

 

 

Kommentit

  • Simotoini

    Minä kirjoitin joulupukille, pyysin että laittaisi Antti Rinteen ja juniori hallituksen kauppaopiston.

    Mutta taitaa jäädä lahja saamatta kun kepustakin on tullut näköjään vasemmisto puolue.

Kommentointi on suljettu.