Ihastuttavat juhannusneidot ‼️♥️

Juhannuksena järjestettiin takavuosina eurooppalaisia konferensseja, oikein valtionpäämiesten kesken. Saatoimme seurata tapahtumia uutisista. Yöttömän yön juhla, ja kesäpäivänseisauksen juhannusjuhla, on oikeastaan vain pohjoismaalainen. Historian mukaan keskikesän juhla on ikivanha – niin Roomassa kuin Pohjolassakin. Hedelmällisyyttä on kohennettu monin tavoin.

Kauneuskilpailut ja vastaavat ajanvietto sopivat juhannukseen mainiosti.

Kesä ja luonto on kauneimmillaan – tytöt koreita. Mikäs sen somempaa. Pitkän pimeän talvikauden jälkeen jaksaa valvoa yhden kesäisen yön läpeensä – tai ainakin nuorempana jaksoi. Juhannukseen sopii mainiosti kauneuskilpailut – lähipiirissä tai laajemminkin, kuten vaikkapa jokavuotinen Savon Sanomien juhannusneitoäänestys.

Muistelin tuossa erästä tv-dokumenttia naismallin kehittymisestä vuosisatojen saatossa.

Mieleeni on jäänyt, että eri kulttuureissa ja eri kehitysvaiheitten aikana ihanne tai naisen malli on ollut käytännöllinen. – Joissakin kulttuureissa arvostetaan paksuja pakaroita – takaposkia, koska ne ilmentävät vauvan imetyskykyä ja vararavintoa – samoin laaja lantio hyvää synnyttäjää. Naisen on tarvinnut olla eri aikoina toisinaan myös riski miehen tapaan, selviytyäkseen elämän kamppailusta voittajana lapsineen. Heikot karsiutuivat ja vahvat voittavat.- elämänkierto siis jatkuu ja jatkuu.

Joissakin kulttuureissa ravintoa on ollut niukalti, joten väki on ollut pienikokoista. Toisissa ravinto on ollut kasviksia toisissa vaikkapa hylkeen rasvan kaltaista. Maaperä, aurinko ja ilmasto ovat vaikuttaneet ihon väriin ja muihinkin ominaisuuksiin ilmeisen paljon – eri mantereilla on eriydytty myös eri näköisiksi jne. Näin maallikon ajatuksin kuvaillen. Sanotaan että teksasilaiset ovat liharavinnon ansiosta pitkiä ja isokokoisia – lieneekö totta, mutta kirjallisuus näin kertoo. Riisin ja kalansyöjät näyttävät jäävän pienikokoisiksi. Pienikokoisuutta on toki muillakin alueilla. Ehkäpä tulevat avaruuteen muuttavat kansamme ovat juuri näitä pienikokoisia, koska heitä mahtuu aluksiin enemmän ja he voivat matkustaa näin kauemmaksi – ehkäpä.

Diplomaattisesti todetaan, että kauneus on katsojan silmässä. Siis katsojan mielessä.

Edellä sanotusta kauneuskilpailujen taustoituksesta johtuen, voisi kaiketi sanoa, että kauneus on katsojan geeneissä – että minkä kulttuurin kasvatti tai perillinen hän on, jolloin arvostaa kukin katsoja äidin maidossa saamiaan perinteisiä arvoja. Kulttuuri luo uudet ihanteet ja uudet elintavat. Ja kulttuuri kehittyy, osa lakastuu ja osaa syntyy tykkänään uutena. – elämänkierto siis jatkuu ja jatkuu.

Väestömäärän kasvaessa maapallollamme, on luonnollista, että periaatteessa jokaisen kansan on tultava toimeen vähemmällä ravinnolla kuin ammoin, myös raskaissa töissä – tai ainakin samoilla eväillä kuin keräilijät luonnossa liikkuessaan, joten tulevaisuudessa väki on  ihannemuodossaan hoikkaa ja ehkä kehittynyt pienenemään päin kokonsa osalta. Asunnot ja sängyt ja vaatteet ovat pienikokoisia nykyisiin verrattuna, kuten entisajan haarniskat ja sängyt osoittavat vähäravintoisilla kausilla ihmiskoon olleen. Ehkäpä. (Sinänsä ylipaino on edelleen kasvussa oleva ongelmamme ravinnonsaannin vaivattomuuden vuoksi – kaupan tiskiltä kun sitä saa).

Toivottavasti jälleen tulee hyvä satokannattaa varmuuden vuoksi tehdä kaikki juhannustaiat mitkä taitaa – ehkä kuitenkin jättää alkoholipitoiset juomingit kuitenkin entisaikojen tarinoista tunnettuja juominkeja vähemmälle – keskitymme vaikkapa juhannusruokiin ja seuranpitoon.

ja katsotaanpa, miten äänestetään juhannusneitoa valittaessa!