ihmiskunnan käännekohtia – woodstock

– – teksti avautuu hitaasti – – odotappa rauhallisesti hetki – – kiitos kun klikkasit!

Oikeastaan olisi ollut ihmiskunnan etu että paljon puhuttu woodstock-alue olisi aidattu ja väki eristetty yhteiskunnasta. No, kuinka paljon huumeveikkoja silloin siellä oli, ei tule julki. Voi olla että kaikki, voi olla pelkkää panettelua.

Hippieliike oli muuten (kin) esikuvana nuorisolle turmiollinen, huumeineen ja yhteiskuntaa vieroksuvine ajatuksineen – aina nyky-Suomeen saakka. Väki veltostui. Yhteiskunta muuttui parhaista kekkosajoista ja sota-aikojen vahvoista suomalaisista, raivaajista.

Huumeet eivät tietääkseni ole se, miksi muslimivaltiot retoriikassaan vihaavat Amerikkaa.

Huumeet ovat Hämeen-Anttilan kirjan mukaan sallittuja, mutta alkoholi ei ole. Pikahaulla en suoranaisesti saanut selville, mikä tuon vihan syy sitten olisi – heitäkin kun on muuttanut Amerikkaan ja tässä pohdiskelussani Yhdysvaltoihin runsain määrin.

Sanomattakin on selvää, että jos puoli miljoonaa suomalaista olisi kokoontunut yhteen, viinahuuruisia tappeluja olisi ollut jokaisessa pusikossa ja pitkin peltoja.

Hämeen-Anttilan kirjassa eritoten kuvailtiin, että alkoholi tekee aggressiiviseksi kun tuo hasiksen pössyttely ja vastaavat vaikuttavat lamaannuttavasti. Siis tavallaan on rauhoittava aine.

Huumebisnes on nykyisin erään tv-kanavan ohjelmien valossa, miksipä ei paikallislehdenkin uutisoinnin perusteella, mahtava liiketoiminnan ala. Väkivaltainenkin. Jostakinhan jo silloin huumeet saatiin, ja briteissäkin jo 1800-luvun apteekista, että ei se hippitapahtuma sinänsä ollut käänteentekevä. Pehmokulttuuri noin muuten.

Eipä silti, eihän sitä työtä nykyisin riitä jokaiselle, joten liika väestö se lienee se maailman ongelma.

Taisi tuo hippiliike olla sodanjälkeisen suuren ikäluokan vesoja, joten eipä tuotos ollut kovin edustava?

No, onhan ne Harvardit ja muut huippuyliopistot tuottaneet menestystä jenkeissäkin, Kuuhunkin pääsivät, joten eiköhän se siitä. Vain heikot sortuu elontiellä, jätkä senkun porskuttaa (joku ralli takavuosina).

Tähän on tultu. Kukin sukupolvi keksii omat huvinsa ja tekee työnsä!

 

– – –

Hasis (حشيش‎, ḥašīš) tarkoittaa päihdehampusta erotetttuja kannabinoidipitoisia hartsirauhasia, jotka puristetaan tavallisesti yhteen kiinteäksi kannabistuotteeksi.

Jätä kommentti

*