jäsenmaksu kasvaa – tuet vähenevät

Jäsenmaksu nousee - Exit hanke luonnon helmassa

Uutisten mukaan Suomen unionille maksama jäsenmaksu kasvaa seuraavalla budjettikaudella, mutta Suomeen palautuvat tuet pienenevät. Unionin budjettia ollaan paisuttamassa vaikka britit erkanevat liitosta.

Pohdin aikoinaan, että tämän budjettikauden olemme unionin mallijäseniä, mutta eroprosessi käynnistetään seuraavan seitsenvuotiskauden aikana. Nyt se siis alkaa – Suomen eroamisprosessi; ensin kampanja sitten vaalit jne.!

 

Euroopan hiili- ja teräsyhteisö perustettiin sitomaan sotilasteknologiassa tarvittavan teräksen käyttäjien kädet. Aseet ovat nykyisin elektronisia ja tietoverkoissa, joten valvonnan peruspohja alkaa jo heiketä ja ainakin siirtyy kyberpuolelle – kenpä sit sitten tahtoo ja pystyy rahanvirtoina valvomaan tai säätelemään.

Toinen alkuaan rahoitettu oli eurooppalaisen ruoan tuotanto. Ranska sai siitä tuesta ilmeisesti pääosan. Ja  briteissä (Skotlannissa varsinkin) arvellaan maatalouden hiipuvan tukien hävitessä kun unionin jäsenyys lakkaa. Ainakin myynti unionin alueelle kohtaa jäsenyyttä kannattavien arvailujen mukaan vaikeuksia. Voivathan he tukea kansallisesti miten tahtovat (alkuaankin omaa ruoan tuotantoa, ei Ranskan).

 

Päivän lehdessä 9.5. kerrotaan isolla otsikolla ja etusivun juttuna, että Suomen maatalouden unionilta saama tuki (jäsenmaksun palautusosa) on pienenemässä – kuulemma komission mehevä metku.

Suomen ruoka pitäisi näemmä tuottaa ja ostaa ulkomailta! nytkin ruokatarpeita tuodaan liian runsaasti ulkoa. Lähiruokaa olen pyrkinyt suosimaan koko talven. Espanjan ja Alankomaiden vihanneshyllyjen ohi kuljen nytkin. Egyptin perunakaan ei ole tarttunut kassiin.

 

Kotimainen porkkana loppui tällä viikolla lähikaupan hyllystä – jaksan odottaa että kesän varhaissato kypsyy. Peruna ja kaali sekä lanttu riittivät talven yli, samoin lähiviljelmien kurkku ja tomaattikin – kaura- ja ohrapuurosta puhumattakaan + + +  kiitos niistä suomalaisille viljelijöille! ja maito juusto jne. on riittänyt jokaiselle päivälle …

 

Ja se teema, mitä kannattaa viljellä: Euroopan unioni on purettava! (tai ainakin Suomen lakattava kustantamasta eurooppalaisen eliitin elintasoa).

Oletko pannut merkille, että yhä useampi yritys alkaa olla ulkomaisessa omistuksessa – että myyntitulot niistä valuvat Suomesta ulkomaille ja tuonti kasvaa muutenkin (takaisin torppareiksi -pohdintani on jossain plogin sivuilla …)

Kommentit

 • Eino J. Pennanen

  kunhan voitan europotista 80 miljoonaa, siitä ohjautuisi luonnollisesti osa kampanjarahoiksi – paljonko Sinä laittaisit, työnä ja/tai muuna € ?

 • Takakonttipöljä

  Maatalouden tuelle pitäisi laittaa katto ja 60 000€ olisi varmaankin sopiva.
  Ei ole mitään järkeä, että Närpiön tomaatin viljelijöille maksetaan reilu 1 000 000€ joka vuosi tukia kun liiketoiminta ilman tukiakin kannattaa.
  Tai Amerikan kansalaiselle Leppävirralla annetaan noin 150 000€ joka vuosi karjan kasvatukseen, entrecotesta saavat kovemman hinnan kuin stokkan herkku ja kuittia et edes saa.

  • Eino J. Pennanen

   kiitos pohdinnastasi – en tunne noita tukimääriä ja nimiä

   MUTTA
   kuten olen aiemmin postannut, ostan talvellakin vain suomalaisia vihanneksia ja viljaa ja lihaa ja jne. – joten pidän tuota tukea sinänsä hyvänä. EU tuki aikoinaan juuri eurooppalaista tuotantoa – kuten ranskalaiset erityisesti. Lienee tuo tukeminen maanviljelyssä ja teollisuudessa jokseenkin toisiinsa rinnastuvaa, ja ainoa jakolinja lienee siinä että ovat eri ministeriöitten hallinnoimia.
   – tuo järki on hyvä pohdinta, ja ehkäpä se on siinä, ostammeko ja lennätämmekö espanjalaisia tomaatteja talvella Suomeen, vai pidämmekö yllä suomalaista tuotantoa ja työllisyyttä – saattaahan olla, että joskus on pula-aika eikä ulkomailta saada tänne tuotua mitään … mitä sitten syötäisiin (KUN EDES RAHALLA EI SAA MITÄÄN)

Kommentointi on suljettu.