Päivän lehdessä kerrotaan, että Britannian erotessa unionista jäljelle jäävien jäsenmaksua pitäisi korottaa . Pari kolme erilaista toimintamallia on ollut esillä – täytyy perehtyä niihin paremmalla ajalla. Median mukaan Suomen tavoitteena on, että maksuosuus ei nouse. Lyhyt silmäily uutisiin on, että vuonna 2014 on ollut erityinen korotuspaine ja maksut olisivat nykyisin lähemmäs pari miljardia.
Poimin jostakin asiantuntijatiedon, että Britannian lähtö jättää EU:n budjettiin arvion mukaan 12–15 miljardin pienennöksen. Kaiketi osa tuosta rahasta jää kuluttamatta, vai lieneekö ns. nettomaksu – Suomihan on nettomaksaja, eli maksamme enemmän kuin mitä ”unionin vipuvoimaa” tulee takaisin – eli että elätämme tuota organisaatiota sen lisäksi että itse voisimme ohjata kotimaiset rahat suoraan (ilman lisäbyrokratiaa) oikeisiin kohteisiin! – ihmeellistä –
Koskahan tämä suomalaisille riittää? – että otetaan uloslähtö koko hankkeesta! Pienillä jäsenmailla tuskin on kovin suurta sananvaltaa unionin hankkeissa, täyttönä ja rahankeruussa eteläisten alueiden asialla … siltä se näyttää maallikon silmissä – kovin korkeita virkojakaan tuolta ei politikoille ole tainnut lohjeta, vaikka on taidettu niitä kukin kohdallaan odotella?
Aiemmin olen postannut, että olisimme kunnon jäseniä vielä tämän budjettikauden, mutta sitten … on aika uusi.
(Suomen budjettikeskusteluissa sinänsä tuo parin euron summa on kaikkineen oikeastaan ”taskun pohjallisia”, mutta ei kerrota sitä ääneen).