Joulu 2019 etuajassa

Ainoastaan Joulusaarella on joulu 365 päivänä vuodessa.

Kuvausten perusteella seutu on mainio. Eipä siis ole mikään ihme, että Joulusaaren territorio on Australian hallinnossa Intian valtameressä. Saarella vallitsee trooppinen ilmasto ja lämpötila vaihtelee yleensä 21–32 asteen välillä. Kaakkoiset pasaatituulet tuovat ympäri vuoden miellyttävää säätä.

Wikipedian mukaan saarella on 800-paikkainen vastaanottokeskus lähinnä Indonesian pakolaisia varten. Kerrotaan, että Australian pakolaiskeskus on myös Naurusaarella. (Naurun tasavalta, Nauru, on kääpiövaltio Tyynessämeressä.    Se on maapinta-alaltaan maailman pienin itsenäinen tasavalta.)

Savon Sanomat kertoo 6.4.2019, että Australia on sulkemassa Joulusaaren pakolaiskeskuksensa.

Uutisesta johtui mieleeni, että Suomessa on kaiketi 7 tuhatta palautusta odottavaa käännytettyä maahantulijaa. Muitakin palautettavia Suomessa lienee, eräät arvioivat paperittomia olevan jopa 10 tuhatta. Mikäpä lienee totuus, mutta poliisilla on ongelmia heidän palauttamisessaan. Kansalaiset ja suhdeverkot voisivat tässä kenties auttaa.

Australian perustamat järjestelykeskukset vapautuvat, joten Suomen kannattaa lennättää maasta poistettavat henkilöt Joulusaarelle odottelemaan.

 

Ajatus jalostuu?

Laatikaapas diplomatian ja sopimusjuridiikan kieltä taitavat kansalaisjärjestöt tai muut aktiivit sopiva kirjelmöinti Australian hallinnon kanssa. Ideani on vapaasti käytettävissä – siis jalostettavissa.

Australia voisi lähettää Suomelle tarjouksen, mistä ei voisi kieltäytyä – tai ei olisi syytä tai aihetta.

 

Poimin muutamia lähdetietoja, joista saattaisi muotoutua kirje tai viestien joukko.

 1. Suomi tietenkin osallistuisi kustannuksiin ja vastaavaan, Miten ja kuinka, tulisi tietenkin sopia kun pää on jutulle saatu avattua.
 2. Australian kenraalikuvernööri teki valtiovierailun Suomeen 28.4.2016. Kyseessä oli ensimmäinen valtiovierailu Australiasta Suomeen.
 3. Pääministeristä kerrotaan netissä, että (kirjeessä voisi olla muodossa): Toimiessanne maahanmuuttoministerinä Tony Abbottin hallituksessa, puolsitte voimakkaasti Australian linjaa, joka kielsi turvapaikanhakijoita saapumasta maahan veneillään.
 4. Suomea syksystä 2015 hämmentäneen turvapaikkakriisin jälkipyykkiä pestään yhä. Vastaanottokeskuksina toimineiden tilojen kunto on ollut toiminnan loputtua monille kiinteistönomistajalle yllätys.
 5. Charterlennot käyttöön maastapoistoissa 17.1.2016 (Yle / HS?)
  • Laittomasti maassa olevia on aiemmin arvioitu majailevan Suomessa runsaat 3 000. Keskusrikospoliisissa arvioidaan, että laittomasti maassa olevien määrä oli vuoden lopulla vähintäänkin useita tuhansia, jopa 10 000.

Australian yhteisö The Commonwealth of Australia

Valtionpäämies, Kuningatar Elisabet II,   

 • her representative, the Governor-General of the Commonwealth of Australia
 • Edustajanaan Kenraalikuvernööri Sir Peter Cosgroven

Your Excellency Sir Peter Cosgrove

 • Pääministeri Scott Morrison

Toimiessanne maahanmuuttoministerinä Tony Abbottin hallituksessa, puolsitte voimakkaasti Australian linjaa, joka kielsi turvapaikanhakijoita saapumasta maahan veneillään.

 

 • Kuopiossa 6 päivä huhtikuuta 2019
 • artikkelikuva 2: kumpi on parempi