Joulukausi .. . 🎀 📜 🎄

Jouluvalot kimmelt√§v√§t katujen yll√§ Kuopion torin ymp√§rill√§. Komeat ovat. Kuopion Sokos taisi olla entisaikaan SE joulukauden avaaja. Ainakin jopa n√§yteikkunat joulun peilein√§ j√§iv√§t mieleen. Ilmeisesti ikkunoista kilpailtiin ja Sokos taisi yleens√§ voittaa, jos mielikuvani on oikea. ¬†Kaikilla kaupoilla lieneekin aikoinaan ollut oma mainososastonsa, somistajat ja k√§sity√∂l√§isens√§. Ketjujen ilme vaatii nykyisin samat v√§rit ja logot, ja s√§√§st√§√§ mainosmarkkoja ja asiakkaan rahoja ‚Äď sek√§ luo tuttuuden tunnelman pitkin Suomea.

Onko tänä vuonna ostoryntäyksiä? Mikä on tämän joulun hittituote? Saako joulukinkun ja mistä. Miten valmistuotteet riittävät? Niin, Entisaikaan joulukuusi valittiin jo kesällä. Kinkkuja ryhdyttiin tekemään varastoon niinikään jo kesällä. Miten jouluruokatottumukset näkyvät markkinoilla, luetaan varmasti vielä päivälehden puolelta ennen joulua.

Perinteisesti adventti johdattaa meidät joulutunnelmaan. Noihin aikoihin myös jouluvalot syttyvät. Aikoinaan oli SE Sokoksen ilotulituskin Kuopion torilla.  Kaupoissa soi joululaulut siellä kävellessä. Joulupukin saattaa myös nähdä vilaukselta kaupungilla Рonko kilttejä lapsia, ja aikuisiakin.

On se mukava odottaa taas joulun tupsahtavan.  Kierrellään taas kaupoissa jos koronarajoitukset sen vain suinkin sallivat. Ostetaan jotain mitä on jäänyt joulua odottamaan. Lähetetään joulukortit ajoissa!

Kommentit

 • Arja Hakala

  Nythän se tulevana viikonvaihteena on joulunavaus Kuopion keskustan kaupassa/kaupoissa. Enemmälti kaupallista joulua se on useimmilla joulunviettäjillä.

  Joulu on jokaisella ihmisellä erilainen. Kuka mitenkin haluaa joulua viettää. Aika menee eteenpäin hyvää vauhtia. Olipa yksin tai perheen parissa.
  Riippuu ihmisestä tarviiko aina joukon ympärilleen ennen kuin asettuu aloilleen.

  Rauhallista menoa joulukuuta kohden.

  • Eino J. (maallikkona)

   kiitos kommentista. Kaupoissa näyttikin jo jouluiselta. Eipä silti, viisaimmat suunnittelevat lahjansa hyvissä ajoin. Vaikkapa villapaidat on neulottava oman aikaa vievän kaavan mukaan. tai tilattava ja varattava rahdin vaatimaa aikaa aiemmin.

Kommentointi on suljettu.