Joulukausi .. . 🎀 📜 🎄

Kuopion Sokos taisi olla entisaikaan joulukauden avaaja. Ainakin jopa näyteikkunat joulun peileinä jäivät mieleen. Kaikilla kaupoilla lieneekin ollut omat mainososastonsa, somistajat ja käsityöläisensä. Ketjujen ilme vaatii nykyisin samat värit ja logot, ja säästää mainosmarkkoja ja asiakkaan rahoja – sekä luo tuttuuden tunnelman.

Kuinka tavaratalojen ja ostoskeskusten joulu sujuu näin koronan aikana, jää nähtäväksi. Onko ostoryntäyksiä? Mikä on tämän joulun hittituote? Saako joulukinkun ja mistä.

Entisaikaan kinkkuja ryhdyttiin tekemään jo kesällä – kuinka jouluruokatottumukset muuttuvat, tai ovat jo muuttuneet, luetaan varmasti vielä päivälehden puolelta.

Adventti johdattaa meidät joulutunnelmaan, vaikka tv:n kirkonmeininkien hoosianna oli vaisu kun seurakunnan vähyys kuului ja urkujan pauhu lähetyksestä puuttui. Tutut tietäjät kertoivat, että se juhlavuuden tunna syntyy juuri siitä kun rintaontelo värähtelee tuon urkujen pauhun ansiosta. Kuinka sitten lienee, jos kirkosa käy alvariinsa, ja nimenomaan normaaliaikoina veisaten ylistystä sydämensä pohjasta täysin palkein.

On se mukava odottaa taas joulun tupsahtavan.  Kierrellään taas kaupoissa jos rajoitukset sen vain suinkin sallivat. Ostetaan jotain mitä on jäänyt joulua odottamaan.