Kannatuspakoa hallituksen riveistä

Kansanedustajan teot, luottamus ja vetovoima punnitaan vaaleissa. Heistä jokainen joutuu ansaitsemaan paikkansa käytännössä omin voimin. Puolue ja aate tukee sekä yleinen tietoisuus, mutta henkilöitä eduskuntaan valitaan. Hallituksen suosio on ollut huimassa laskussa – paljonko oli viime mittauksessa.

Hallituspuolueissa on jo esiintynyt henkilökohtaisia ulostuloja linjasta. Osa näistä julkisista keskustelijoista osaltaan tietenkin puhuvat kansaa lähestyen yhtä mutta tekevät toista – mitä toisetkin hallitusohjelmassa ovat luvanneet. Osa kansanedustajista on jo ollut pitemmän aikaa oikeasti huolissaan jatkokaudestaan. Toiset ovat porskuttaneet vallassa jo vuosikymmeniä, joten jatko lienee turvattu, mutta kaikilla ei näin ole.

Hallituksen Sote-rintama on hyvä esimerkki todellisen suosion hakemisesta, ken uskaltaa äänestää vastaan, saa seuraavissa vaaleissa kansan suosion – näin se on nähtävä. Kansalaisen on sinänsä vaikea tietää ja ratkaista, mistä tässä sote-keskustelussa ja esityksessä lopunperin on kysymys; säästää piti ja tehostaa, mutta kuinka tuossa käynee, ehdotukset ja kaavailut on sotkettu korttipakan tapaan, että … Niin, musta-pekka jää yleensä kansan ja köyhimmän käteen, lienee varhaisin tunnettu tosiasia.

Odotetaanpa rauhallisesti, kuinka tuossa käy. Toki jokaisen on vaikutettava silloin kun on sen aika. Nyt se on.

Jos hallituksen yksityistämislinja kaatuu, meillä on edelleen hyvä terveyskeskus- ja erikoissairaanhoitoverkostomme – uudessa esityksessä kustannuksien korottuminen ja säästöjen vesittyminen takaa sen, että hyväksymme hieman korkeammat kulut nykyiseen järjestelmään – kukaan ei kuole hoidon puutteeseen!