Kapinoiva Helsinki erotettava Suomesta

Pääkaupunki kannattaa siirtää Lahteen, Tampereelle tai vaikkapa Turkuun.

Helsinki havittelee kasvua esimerkiksi valtion – muun Suomen – varoilla SOTE-asiassa. Heidän tulisi saada ilmaiset palvelut ja lisää siirtolaisia kotimaasta kuin muualtakin, ja oma SOTE-lääninsä.

Hesarin äskettäisen jutun mukaan kunnassa on muistaakseni jo nyt 23 % ulkomaalaisia. Kun tuo luku lähestyy yli puolta kunnan väestöstä, on viimeistään silloin siirrettävä eduskunta ja valtion virastot Helsingistä “Suomen puolelle”.

Olisiko hyvä pääkaupunki esim. Tampere? Lahti? Turku taitaa myös jo olla ulkomaalaisten kansoittama varsin laajasti – ehkä Jyväskylä?

 

On luonnollista ja tervettä itsesäilytysvaistoa että maahantuloa eri maissa rajoitetaan ja sitä on rajoitettu jo tähänkin mennessä. Ajatuksella on jo voitettu vaaleja – Euroopassa ja Yhdysvalloissakin. Kannatan näitä puolueita Suomeenkin – toki täytyy luoda realistiset kehittämis- ja muutkin suunnitelmat – niitä lieneekin kunhan ehtii niihin tutustua?

Varmasti suomalaisia yltiöhumanistisia lakejakin tarvittaisiin korjailla – kuten maasta karkottamisen osalta on esimerkkinä mainittu (tulisiko lisäksi esim. perusvihreät voida karkottaa? tai kreikkalaisittain liian vaikutusvaltaiset kansalaiset? on jo erikoinen ajatus, mutta juohtui mieleen, että edellinen hallitus voisi olla hyvä idea – kukin harkitsisi kun maasta lähtö aina odottaa … )

Mitä lakeja tarvittaisiin muuttaa, että esimerkiksi vuonna 2015 rajapisteissä Suomen lipun kanssa asiaansa esittäneet olisivat poliiseja ja silloista sisäministeriä viisaampia – käytännössä ja julkisessa sanassa? – hehän olivat rajalla ainoat käytännössä oikealla Suomen asialla olevat kun vastustivat maahanmuuttoa. Kaikki muu oli tumpelointia ja miljardien kustannukset tuottavaa.

Siirtolaisväki oli tulossa turvallisesta maasta, mistä ainoastaan Kaarle Kustaa olisi tullessaan pakolainen, jos niin ilmoittaisi – väki oli kelkottu televisiouutisten ym. mukaan autolasteittain muista eurooppalaisista maista … hölmöilyn huippua maallikon sanoin.

Helsingin sote-hanke kummastuttaa, sillä esim. paperittomien osalta eduskunta hyväksyi lain viime kaudella , minkä mukaan heiltä evätään terveyspalvelut Suomessa.

Meillä ei ole varaa järjestää niitä koko Maailman väelle – joita liikakansoitetuilta alueilta on tungokseen asti – kuten eräät asiantuntijat mallinsivat esim. itärajan takana odottavien sairaiden massamuuttoa.

Kari Rajamäki ym. oli tässä paperittomien maahantulijoiden terveydenhoitolakia säädettäessä oikealla linjalla eduskunnassa. Kirjoitin tuolloin, että oikean tekeminen ei ole ongelma, oikean tietäminen on (presidentti Lyndon B. Jonssonin sanomaksi kerrottua.)

Jokaisen maan on itse huolehdittava kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan, mutta myös väestönsä kasvusta, että ruoka riittää – tätä voisimme suomalaisia politikkoja lähettää moneen maahan kertomaan lähetyssaarnaajien tapaan.

Tottahan suomalaisen on saatava palvelut, ja jos joku kunta ilmaiseen rahoillaan pystyy, mikäpäs siinä, mutta että valtion varoilla?

Helsingin rajalle voidaan rakentaa tullit tiestön ja viennin osalta – satamat jäisivät Suomen haltuun kunnes ne purettaisiin. Purkaminen voisi olla hyvä ajatus myös valtion rakennuksille – museot – eduskunta – virastot, elleivät helsinkiläiset niitä ostaisi. Siinäpähän kaupungin imu sitten mitattaisiin.

Tottahan meillä Euroopassa on jo ulkomaalaisia viroissa – näkyvimmin esim. Lontoon pormestari ja aikoinaan normannit valloittivat koko maan … ja viikingit … maassa maan tavalla.

Suomi on hyvä maa suomalaisille kunhan sopeudumme ajatukseen – moni liikaa koulutettu tosin muuttaa vapaaehtoisesti pois maasta – meillä kun koulutetaan liikaa ilmaiseksi korkeakouluväkeä tarjolla oleviin työpaikkoihin nähden, kirjoitti eräs tietokirjailija, ja ollee siinä oikeassa, ja hallitushan jo koulutusta supistikin.

Mutta, se Helsinki – maa sen elättää mutta pitäisikö vielä runsaammin, ja ei-suomalaisiakin?

Kommentit

 • Tosiasioita

  Valtionosuuksien kautta verotuloja siirretään huomattavia määriä pk-seudulta muualle maahan. Esimerkiksi Espoon kaupungin tuloista vain 6 prosenttia on valtionosuuksia ,mutta monessa savolaisia massa reilusti yli 50 prosenttia. Kuopionkin osalla on 40 prosenttia. Helsingissä naapureiden maksetaan veroja valtiolle,jotka sitten siirretään muualle maahan. Pk-seudulta itsenäisyys voisi kannattaa.

  • Eino J. Pennanen

   Kiitos lukujen tuonnista
   – aivan, tunnettua tietoa, nuo prosenttiosuudetkin varmasti pitävät paikkansa.
   Talouden tasapainolle ja valtion ym. siirtyessä pois Helsingistä, luvut varmaankin tuosta tasoittuisivat – ja tuonti ja vientitulleilla voitaisiin hoitaa loput – kyllä viimekädessä kauppasota varmasti hoitaisi homman Suomen eduksi loppupeleissä. Voinee tietenkin ajatella myös niin, että kun osa Helsingin kaupunkivaltiosta siirtyisi pois, jäisi taasen tilaa haalia uusia kansalaisia vaikkapa ulkomailta, ja ehkä myös kanta-Suomesta tahdottaisiin edelleen muuttaa alueelle? (no tämä on hieman irrottelua, joten pysytään noissa Tosiasioita -luvuissa).
   5 ip huhtikuuta Jutusta unohtui: ja muuri kaupungin ympärille, minkä helsinkiläiset rahoittavat (piirustukset amerikkalaisilta, tai kotimainen ideakilpailu) kuulostaisi modernilta.

 • Jätkä

  Helsinki joutuisi ponnistelemaan aika paljon, jotta saisi vientituloja itselleen, että saisi elätettyä ne tuhannet työttömäksi jäävät valtion virkamiehet ja muut siipeilijät. Nyky systeemi tekee sen, että pääkonttorin paikka määrittelee sittenkin harhan, että vientituloja tehdään Helsingissä. Onhan sielä pääkonttorissa ne firman melkein ainoat työntekijät, jotka toimistossaan pyörivät. Maakunnan tehdaslaitos pyörii vuokra työvoimalla ja loppu tuotantoketju pyörii aliurakoitsioitten toimesta. Eli ketään heistä ei lasketaa vientitulojen tekijöiksi.

  • Eino J. Pennanen

   kiitos lisästä rokkaan – samankaltaisia ajatuksia.

   Ehkäpä nuo valtion virkamiehet nykytermein “hajasijoitettaisiin” uuteen pääkaupunkiin. Pääkonttoreista olen ynnännyt yhteen samaa tyyliä; konttorit keskittyvät vähän samoin kuin pankkien konttorit, aikoinaan kun niitä vielä oli, samaan kortteliin. Halpatyövoiman käytöstä on vain mielikuvia, kuinka se toiminee kun on työehtosopimukset kuitenkin olemassa?

 • Tosiasioita

  Helsinki kumppanikaupunkeineen voisi vallan hyvin ostaa ruokansa ja monet muutkin kotimaiset tarvikkeet ulkomailta. Karsijana olisi maakuntien Suomi. Toki valtion virastojen pakkautuu sellainen menisi työpaikkoja,mutta osin Helsinki joutuisi perustamaan oman valtion virastoja. Muulla Suomella ei olisi varaa pitää yllä hallintokoneistoa, kun maksajana pk-seudulta olisi poissa. Noiden rakennusten purkamisen vastapainona pidettäisiin sitten kai vaikka tiet ja radat pitkin maata.

  • Eino J. Pennanen

   kiitos lisämausteesta rokkaan. sama kävi mielessä tuosta ruoasta – varmaan nykyisin tuontiruokaa on jokaisessa kodissa runsaasti.

   niinpä hallinto, poliisi, terveydenhoitokin joiltain osin sekä maanpuolustus ovat yhteisiä. Helsinki-Vantaan lentoaseman nimi vaihtuisi tietenkin Vantaaksi. Rakennusten purkaminen on detalji, ja mietittävänä olisi tietenkin Eduskuntatalo ja joitakuita muita, jos kohta, ne taitaa nykyisin omistaa valtion liikeyhtiö, jonka vuokralaisina valtaosa virastoista on – kaiketi Korkein oikeus on omassaan, mutta muut … JA Helsingin yliopisto joutuisi varmaankin lakkautuslistalle – yliopistoja lienee pari liikaa Suomessa – että senkin “kiusoillaan” voisi purkaa, mikä tietysti johtaisi Jätkän mainitsemaan kauppasotaan tai asiakasvirtaan ulkomaisen ruoan suuntaan – ehkä? (ja suojeltujahan ne ovat Suomessa – mutta ehtisikö Helsinki kaupunkivaltiona niitä …. Kiitos Tosiasioita ajatuksistasi joka tapauksessa, ajatukset ovat vasta alustavia – “kävi mielessä”

Jätä kommentti

*